ROM-koor gaat ondanks coronacrisis door

De Ronde Venen - Iedereen heeft momenteel te maken met de maatregelen om de verspreiding van corona/COVID-19 te beperken. Het ROM-koor heeft sinds half maart niet meer ‘live’ met elkaar gerepeteerd. Maar dit betekent niet dat zij stilzitten.

Al snel werd het initiatief genomen om elkaar online te ontmoeten op de wekelijkse repetitieavond door middel van videobellen Daadwerkelijk samen zingen is helaas niet mogelijk, maar de leden kunnen thuis wel hun eigen partij meezingen. Onder leiding van dirigent Ferdinand Beuse wordt op deze manier toch een repetitie-gevoel gecreëerd. Compleet met gezellig even bijkletsen. 

Ondanks de bijzondere tijden en omstandigheden, mag een mooi jubileum natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan! Afgelopen donderdag hadden de koorleden tijdens de repetitie een suprise in petto voor Ferdinand Beuse. Tijdens het inzingen verscheen als een soort geluidloze
flashmob bij iedereen een mooie boodschap of felicitatie voor zijn camera, speciaal voor Ferdinand. Hij is namelijk 10 jaar dirigent bij het ROM-koor. Uiteraard zal dit nog gevierd worden op het moment dat het weer verantwoord is om bij elkaar te komen. 

De inmiddels traditionele bijdrage van het koor aan het Koningsdagconcert en aan de herdenking op 4 mei zijn dit jaar logischerwijs niet doorgegaan. Ook het geplande Bevrijdingsdagconcert in Wilnis waaraan het koor een aanzienlijke bijdrage zou leveren, is geannuleerd.

Om toch met elkaar iets bijzonders te kunnen doen in dit in meerdere opzichten uitzonderlijke jaar, is er voor gekozen een speciale versie van “Als wij niets doen” op te nemen. Dit lied komt uit de musical 'Soldaat van Oranje' en het is zeer toepasselijk voor het herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid in Nederland.

De leden is gevraagd om thuis hun eigen partij in te zingen en deze in te sturen. Ferdinand heeft hier samen met koorlid Jörgen, één geheel van gemaakt. Zo is het mogelijk gemaakt om als koor, vanuit huis, toch samen stil te staan bij 75 jaar vrijheid.

De video van 'Als wij niets doen' zal naar verwachting maandagavond 4 mei, uiterlijk om 19:30 uur gedeeld worden via YouTube en via de Facebookpagina van het ROM-koor.

Het ROM-koor (Regionaal Operette- en Musicalkoor) repeteert normaal gesproken wekelijks in
Mijdrecht. Het koor heeft circa 60 leden uit De Ronde Venen en omliggende plaatsen (van Nieuwkoop, tot De Meern, Breukelen, Kockengen, Hilversum en Uithoorn).

Op de foto: dirigent Ferdinand Beuse ontvangt felicitaties i.v.m. zijn 10-jarig jubileum.


Trefwoorden: als wij niets doen soldaat van oranje coronacrisis corona 10 jaar dirigent cultuur rtv ronde venen ferdinand beuse
Geplaatst

maandag 04 mei 2020 | 16.41 uur

Laatst gewijzigd

maandag 04 mei 2020 | 16.05 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-