Nieuwe bestuurder Zonnehuisgroep Amstelland

Regio - Thijs Houtappels is met ingang van 1 augustus 2020 de nieuwe bestuurder van ouderenzorgorganisatie Zonnehuisgroep Amstelland. Hij is momenteel bestuurder bij Atlant in Apeldoorn en volgt Nelleke Vogel op. 

Zonnehuisgroep Amstelland biedt ouderenzorg in Amstelveen, Amsterdam-Zuid, Ouder-Amstel en De Ronde Venen.

Thijs Houtappels:  "Ik hoop met mijn kennis en ervaring een stevige bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst van de Zonnehuisgroep. Waar eerst de toenemende vergrijzing, arbeidsmarktproblematiek, technologische ontwikkelingen en duurzaamheid de agenda leken te gaan domineren, komen daar nu de anderhalvemetersamenleving en de sociaal-economische crisis bij. Ik kijk er naar uit die toekomst samen met hen te kunnen vormgeven, zeker met de positieve ervaringen die ik vanuit mijn betrokkenheid bij de stichting Topcare en het landelijk netwerk dementie heb van Zonnehuisgroep Amstelland."

Het is een bijzondere tijd voor een overstap. De ouderenzorg bevindt zich door de coronapandemie in een ongekend heftige periode. Iedereen zoekt een weg naar het nog onbekende ‘nieuwe normaal’.

De coronacrisis heeft ook voor Zonnehuisgroep Amstelland ingrijpende gevolgen. Zo zijn de dagbestedingsgroepen opgeschort en de verpleeghuizen dicht voor bezoek. De combinatie van de genomen maatregelen lijkt effect te sorteren.

Het kabinet kondigde 6 mei jl. aan te kiezen voor een stapsgewijze versoepeling in verpleeghuizen. Landelijk hebben 26 verpleeghuizen toestemming gekregen om bij wijze van proef één vaste bezoeker per bewoner toegang te verlenen. Zonnehuis De Luwte is namens GGD-regio Amsterdam geselecteerd voor deelname aan deze eerste fase.


Trefwoorden: rtv ronde venen zorg zonnehuisgroep amstelland nieuwe bestuurder thijs houtappels
Geplaatst

maandag 18 mei 2020 | 16.50 uur

Laatst gewijzigd

maandag 18 mei 2020 | 16.01 uur

Auteur

Ferry Mulder