Makelaar steunt horeca met bespaard sponsorgeld

Vinkeveen - Makelaardij Witte uit Vinkeveen heeft het bespaarde sponsorgeld voor evenementen die werden afgelast i.v.m. coronacrisis, ingezet om de zwaar getroffen plaatselijke horeca te steunen.

Via een succesvolle voucher-actie is € 5.000 opgehaald voor de Vinkeveense restaurants, waarvan de helft is gesponsord door de makelaardij.

Bij de actie konden mensen voor € 25 een voucher ter waarde van € 50 kopen, die ze vanaf 1 juni a.s. bij de plaatselijke restaurants kunnen besteden. Alle 100 vouchers waren binnen enkele dagen verkocht.

,,Onze branche wordt vooralsnog niet geraakt door de coronacrisis, terwijl horecaondernemers hun omzet zien instorten. Met deze actie willen we onze maatschappelijke betrokkenheid tonen”, zegt directeur Arnold de Groot van Makelaardij Witte.

Net als elders in het land is de horeca door de noodzakelijke coronamaatregelen de afgelopen maanden gesloten geweest. Ook het toerisme rond de Vinkeveense Plassen liep terug. Daardoor zitten ondernemers bijna zonder inkomsten. De Vinkeveense restaurants zijn heel creatief geweest en hebben zich vol op het bezorgen en afhalen gestort, maar bekend is dat voor de winstmarges vooral de drankomzet belangrijk is. Die was er de afgelopen tijd echter niet.

Makelaardij Witte sponsort normaliter diverse evenementen in Vinkeveen en omgeving. Van de koningsmarkt tot de Avondvierdaagse, van de Prutrace tijdens het Vinkefest tot de Opduwerdag, van het Shantyfestival tot de Rap & Ruig Race. Al die evenementen gaan vanwege de Covid-19-pandemie niet door. Daarom besloot de makelaar € 2.500 euro te schenken aan de plaatselijke horeca. 

Dertien restaurants in Vinkeveen doen mee aan de actie. De vouchers staan op naam, zodat er niet mee gefraudeerd kan worden. Ze zijn een maand geldig, nadat de horeca op 1 juni a.s. de deuren weer mag openen. Toen premier Rutte die datum tijdens zijn persconferentie had bevestigd waren de vouchers snel uitverkocht.

De Groot: ,,Die vouchers zorgen voor een gegarandeerde klandizie voor de restaurants, zodat de aanloop weer terugkeert. Ook van mensen die misschien een beetje angstig zijn. Van de andere kant stimuleren ze de omzet, want als mensen een hapje gaan eten en drinken geven ze meestal meer uit dan die € 50.”

Restaurants kunnen de voucher met een factuur naar de makelaardij sturen, die het geld daarna snel overmaakt. De Groot hoopt dat het initiatief overal in Nederland navolging krijgt van andere branches die getroffen ondernemers willen steunen. ,,Ik heb het draaiboek klaar liggen. Dat kan iedereen zo van me krijgen”, zegt hij.


Trefwoorden: vouchers economie coronamaatregelen coronacrisis corona arnold de groot
Geplaatst

donderdag 28 mei 2020 | 01.28 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 28 mei 2020 | 02.44 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-