Natuur-O-theek bij De Woudreus op Buitenspeeldag

De Ronde Venen - NME-Centrum De Woudreus in Wilnis lanceert op de Buitenpeeldag op woensdag 10 juni a.s. de Natuur-O-theek.

De Natuur-O-theek is een kringloopkastje met duidelijke uitleg en een afbeelding van een laagdrempelige activiteit (buitenspeeltip) die je gemakkelijk zelf of samen met je broertjes, zusjes, of vrienden kunt doen. Zo kun je meedoen met de Buitenspeeldag op woensdag 10 juni, een natuurmandala maken, enz.

De Woudreus heeft voor deze vorm gekozen om zo een coronaproof programma aan te kunnen bieden. Elke week kondigt De Woudreus de buitenspeeltips aan op haar social media. De buitenspeeltips zijn ook te vinden op www.dewoudreus.nl, net als de thuis tips van de afgelopen tijd.

Er staan twee kastjes (natuur-o-theken) bij De Woudreus, één aan de voorkant en een aan het de achterkant van het gebouw. Ook zijn de tips te vinden bij Natuurspeeltuin Haitsmapark in Mijdrecht (de kaart met tips hangt hier aan het hek van de achtertuin van Saffier 16) en bij Natuurspeeltuin het Speelwoud te Wilnis.

Op alle plekken kunnen kinderen van 4 – 12 jaar de kaart met de buitenspeeltip bekijken en er gelijk mee aan de slag gaan.

De Buitenspeeldag van initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon is de grootste buitenspeelactie van Nederland. Op die dag maken zij van heel Nederland één grote speelplek!

Dit jaar zijn er geen grote evenementen maar wel buitenspelen, op straat in de eigen buurt! Uiteraard binnen de op dat moment geldende regels en richtlijnen die door het RIVM worden aangegeven.

De Woudreus is gesloten voor publiek tot 1 september a.s. Men is nu met de woensdagmiddag-vrijwilligers bezig om een coronaproof activiteitenprogramma voor het najaar voor te bereiden.

Medewerkers en vrijwilligers zijn beperkt aanwezig. Scholen kunnen nog wel terecht voor (advies over) lesmaterialen en projecten. Leerkrachten worden verzocht te bellen of te e-mailen voordat ze langs willen komen.

Bij De Woudreus houdt men zich zoveel mogelijk aan de actuele richtlijnen van het RIVM, waarbij gezondheid van bezoekers, vrijwilligers en medewerkers voorop staat.


Trefwoorden: rtv ronde venen milieu educatie wilnis natuur o theek natuurspeeltuin het speelwoud wilnis natuurspeeltuin haitsmapark mijdrecht
Geplaatst

zaterdag 06 juni 2020 | 01.43 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 06 juni 2020 | 03.20 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-