Open Monumentendag in aangepaste vorm

De Ronde Venen - Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus was het even spannend, schrijft gemeente De Ronde Venen op haar website, maar de landelijke organisatie van Open Monumentendag is vol vertrouwen dat het evenement in het tweede weekend van september kan doorgaan.

Daarom nodigt gemeente De Ronde Venen inwoners (of de organisatie waarbij zij betrokken zijn) uit deel te nemen aan de Open Monumentendag op 12 en 13 september a.s. 

Om deel te nemen aan de Open Monumentendagen moet het monument aan een aantal voorwaarden voldoen. Het moet in ieder geval op zaterdag en/of zondag open zijn. Er kunnen ook andere activiteiten aan bezoekers worden aangeboden.

Rondleidingen zijn dit jaar minder logisch in verband met de maatregelen tegen het coronavirus.

Optredens of kinderactiviteiten zijn wel mogelijk. Er kan met het monument worden aangesloten bij het centrale thema. Of misschien heeft u zelf een bijzondere aanleiding (bijvoorbeeld een jubileum of een restauratie die klaar is) om iets extra’s te organiseren. Het landelijke thema gaat dit jaar over de onderwijsfunctie van monumenten: Leermonumenten.

Doet u dit jaar ook (weer) mee? Meld het monument dan voor 1 juli per e-mail aan via m.sybrandy@derondevenen.nl. Vermeld bij aanmelding om welk monument het gaat, op welke dag(en) u deelneemt, of u ook een activiteit aanbiedt en of u al in het bezit bent van een Open Monumentendagvlag

Kijk voor meer informatie op www.openmonumentendag.nl, of neem contact op met Menno Sybrandy op telefoonnummer 06 15 62 38 00.

Er kunnen natuurlijk actuele ontwikkelingen zijn (landelijk of plaatselijk) in de coronamaatregelen. De gemeente informeert deelnemers dan over de gevolgen voor het evenement. Ook kunnen er verplichte ‘ordemaatregelen’ komen. 

Foto: eigen foto


Trefwoorden: rtv ronde venen cultuur leermonument corona coronamaatregelen
Geplaatst

woensdag 17 juni 2020 | 02.19 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 17 juni 2020 | 03.53 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-