Inloophuis 't Anker opent weer haar deuren

Mijdrecht - Op dinsdag 7 juli a.s. opent inloophuis ’t Anker aan de Karekiet 49 weer haar deuren voor mensen die ‘geraakt’ zijn door kanker! Om de inmiddels bekende redenen was ook ’t Anker half maart gedwongen te sluiten.

In de weken dat ’t Anker dicht was, hebben de vrijwilligers van het inloophuis niet stilgezeten. In en om het gebouw De Trekvogel is doorgewerkt aan het onderhoud, terwijl op diverse manieren is geprobeerd contact te houden met gasten.

Tijdens telefonische spreekuren konden gasten bellen met de coördinatoren, hielden activiteitenbegeleiders en gastvrouwen telefonisch contact met vaste gasten en onlangs werd men via een mooie kaart uitgenodigd voor de dinsdagochtenden in juli en augustus, waarop de koffie en thee weer klaar staan in het inloophuis.

De richtlijnen van het RIVM en van de brancheorganisatie IPSO zijn leidend geweest bij de
heropening. Er is een protocol opgemaakt waarin diverse maatregelen staan. Op allerlei manieren
probeert ’t Anker een veilige ontmoetingsplek te zijn voor mensen die kanker hebben (gehad) en/of hun naasten.

Ook hier geldt dat mensen die gezondheidsklachten hebben die mogelijk op corona wijzen verzocht wordt (nog) niet langs te komen. Gelukkig heeft het inloophuis een ruime huisvesting,, zodat de anderhalve meter gewaarborgd kan worden.

Ondanks alle vereiste maatregelen verwacht ’t Anker een gezellige en uitnodigende plek te zijn.
In juli en augustus dus alleen nog op dinsdagmorgen van 10:00 uur tot 12:00 uur.

In augustus wordt bekend welke activiteiten op de dinsdagen én donderdagen na 1 september weer aangeboden kunnen gaan worden.

Nieuwe gasten zijn natuurlijk van harte welkom. Meld je van tevoren telefonisch even aan op 06 18 07 28 67 of op 06 27 18 14 16. We kunnen je dan in alle rust ontvangen en in gesprek gaan.

Op de website van ’t Anker of op de Facebookpagina vind je meer informatie. Daar staat ook het veiligheidsprotocol.


Trefwoorden: anderhalvemetersamenleving coronamaatregelen corona mijdrecht zorg rtv ronde venen
Geplaatst

maandag 06 juli 2020 | 17.47 uur

Laatst gewijzigd

maandag 06 juli 2020 | 19.09 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-