Provincie ziet geen reden voor onderzoek Keolis

Regio - De provincie Utrecht ziet geen reden om onderzoek te doen bij de Utrechtse aanbesteding van streekvervoer door Keolis, het moederbedrijf van Syntus. Dat zegt de gedeputeerde Arne Schaddelee naar aanleiding van mondelinge vragen van de Statenfractie van SP.

Statenlid Andrea Poppe maakte zich zorgen over het voorgenomen besluit van de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland om een streep te zetten door de concessie. Uit onderzoek van nieuwsplatform Follow The Money blijkt dat gesjoemeld is bij de concessie van streekvervoer in de IJssel-Vecht-regio. Uit eigen onderzoek van de drie provincies blijkt dat daar inderdaad bewust informatie is achtergehouden en dat sprake was van vals spel door Keolis bij de aanbesteding.

"Ik kan u zeggen dat wij de concessievoorwaarden altijd controleren", aldus Schaddelee. Hij benadrukt dat de provincie Utrecht geen partij is in de IJssel-Vecht-concessie en hij ziet dan ook geen reden om extra onderzoek te doen naar aanleiding van de onrechtmatigheden bij de buren. De provincie Utrecht wordt volgens hem goed geïnformeerd door de directeur van Keolis Nederland.

Bron: RTV Utrecht


Trefwoorden: informatie achtergehouden ijssel vecht concessie mobiliteit rtv ronde venen arne schaddelee andrea poppe
Geplaatst

donderdag 09 juli 2020 | 01.12 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 09 juli 2020 | 02.27 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-