Wilnis - Jaarlijks maken zo’n 200.000 kinderen via vriendjes, familie of een visles op school, kennis met sportvissen. Via www.hsvwilnis.nl, de website van Hengelsportvereniging Wilnis, kunnen beginnende sportvissers in Wilnis een gratis online jeugdvergunning downloaden.

Met deze jeugdvergunning kunnen kinderen tot 14 jaar meteen naar de waterkant, waar ze met één hengel en gewone aassoorten zoals brood, deeg en maden mogen vissen. De gratis jeugdvergunning is geldig voor de Ringvaart, Heinoomsvaart, water langs de Wilnisse Zuwe, Recreatieterrein Heinooms­vaart en het water in de woonwijken van Wilnis, Mijdrecht en Vinkeveen.

Na het registreren krijgen ze bovendien vier keer per jaar gratis het speciaal voor beginnende sportvissers gemaakte Stekkie Magazine thuisgestuurd.Verder worden ze geïnformeerd over leuke verenigingsactiviteiten. 

Kinderen die na hun eerste visavonturen enthousiast raken en bijvoorbeeld met kunstaas op roofvis of met twee hengels op karper willen vissen, kunnen tot hun 14de jaar via www.vispas.nl de JeugdVISpas van hengelsportvereniging Wilnis aanschaffen.

Vanaf hun 14de hebben ze de VISpas nodig. Met de JeugdVISpas of VISpas mag je niet alleen in het verenigingswater vissen, maar ook in zo’n 85% van al het viswater in Nederland.


Trefwoorden: stekkie magazine jeugdvergunning sportvissen sport rtv ronde venen
Geplaatst

vrijdag 10 juli 2020 | 01.47 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 10 juli 2020 | 03.19 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-