Jubileumeditie Zilveren Turfloop in coronatijd

De Ronde Venen - Atletiekvereniging De Veenlopers is druk bezig met de voorbereidingen van de 30e Zilveren Turfloop. Dat betekent dat de organisatie de richtlijnen van het coronaprotocol van de Atletiekunie volgt en in overleg is met de gemeente De Ronde Venen.

Op dit moment staan drie afstanden op het programma van deze jubileumeditie: de Automotive-centre Van Nieuwkerk 5 km loop, de VOKU 10 km loop en de VIDA 10 EM (Engelse mijl, 16.1 km).

Helaas is het niet mogelijk de Rabo GeZZinsloop, de G-run en de Scholierenchallenge te organiseren. De organisatie kan de 1,5 m afstand bij de vele toeschouwers van deze onderdelen niet garanderen.

De voorinschrijving voor de drie genoemde afstanden gaat geheel digitaal. Een extra service is dat het startnummer en de chip toegestuurd worden. Inschrijven op 1 november a.s. in de sporthal is niet mogelijk. 

Ook faciliteiten als omkleden, douchen, kopen van broodjes, snacks en drinken kunnen niet worden aangeboden.

Deze nadelen wegen niet op tegen het feit dat er een wedstrijd georganiseerd kan en mag worden. De organisatie is trots en is hard aan het werk om de jubileumeditie van de Zilveren Turfloop mogelijk te maken.

Er wordt gestart in kleine groepen om de 1,5 m afstand te kunnen waarborgen. De tijdwaarneming wordt geregisteerd via een chip en dezelfde avond kan een deelnemer zijn/haar netto-tijd terugvinden op de website van Zorg en Zekerheid.

Alle informatie is te vinden op de website www.zilverenturfloop.nl.

De Zilveren Turfloop is traditiegetrouw de eerste loop in het Zorg en Zekerheidscircuit. Na de aftrap op 1 november staan er meer lopen gepland in het Groene Hart en de Bollenstreek. Kijk voor meer informatie daarover op www.zorgenzekerheidcircuit.nl.


Trefwoorden: rtv ronde venen sport hardlopen zilveren turfloop corona coronamaatregelen
Geplaatst

vrijdag 11 september 2020 | 01.42 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 11 september 2020 | 03.11 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-