Bibliotheek start met JobOn voor werkzoekenden

Mijdrecht - Vanaf oktober organiseert de Bibliotheek AVV een aantal netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. Tijdens deze bijeenkomsten staat het samen werken aan het vergroten van sollicitatievaardigheden centraal en gaan deelnemers aan de slag op een actieve manier.

Wilma van der Kroon, medewerkster in de Bibliotheek Mijdrecht: “Als bibliotheek veranderen wij steeds meer in een ontmoetingsplaats waar iedereen zich verder kan ontwikkelen. Met deze bijeenkomsten breiden we ons aanbod uit en hopen we werkzoekenden in onze dorpen verder te helpen. De eerste bijeenkomst staat gepland op maandag 5 oktober a.s. 

Dit aanbod voor werkzoekenden is tot stand gekomen vanuit een samenwerking tussen JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, en de Koninklijke Bibliotheek. “JobOn gelooft in de kracht van netwerken en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een passende baan. We zijn blij dat onze netwerkbijeenkomsten nu ook in de Bibliotheek Mijdrecht worden georganiseerd”, aldus Inge Laagewaard, projectmanager bij JobOn.  

Wilma organiseert de bijeenkomsten samen met Sandra Hooijman: “Met behulp van de verschillende JobOn-werkvormen kunnen we als Bibliotheek inwoners informeren  en inspireren. Doel is het leggen van nieuwe netwerkcontacten en het opdoen van concrete tips en handvatten die je helpen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan”.  

De komende maanden staan er drie bijeenkomsten in de bibliotheek gepland. Denk hierbij aan workshops als ‘Worden wie je bent’, ‘Jouw top cv’ of ‘Gelukkig in je droombaan’. Een divers aanbod met een breed palet aan onderwerpen die waardevol zijn bij het vinden van ander werk. 

De eerste bijeenkomst is op 5 oktober, om 10:00 uur in de Bibliotheek Mijdrecht. In de Bibliotheek wprdt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan telefonisch op (0297) 28 14 76 of per e-mail via info@bibliotheekavv.nl

Kijk voor meer informatie over het aanbod voor werkzoekenden bij de Bibliotheek AVV op https://www.bibliotheekavv.nl/speciaal-voor/werkzoekenden.html


Trefwoorden: netwekbijeenkomst bibliotheek mijdrecht werkloosheid economie rtv ronde venen
Geplaatst

maandag 21 september 2020 | 17.14 uur

Laatst gewijzigd

maandag 21 september 2020 | 18.31 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-