Vinkeveen - 500 kilometer afleggen, met een handbike, binnen 2 dagen. Handbiker Tim de Vries uit Vinkeveen gaat die uitdaging aan, schrijft RTV Utrecht.

Eind oktober is hij van plan om het Pieterpad af te fietsen. Hij doet dat om geld op te halen voor de Johan Cruyff Foundation. "Voor paralympisch wielrennen heb je materiaal nodig. En het zou toch fantastisch zijn als kinderen een fiets zouden kunnen proberen en kijken of handbiken wat voor ze is."

Zelf begon De Vries in 2010 te handbiken. Inmiddels is hij drie keer op rij wereldkampioen op de weg. Maar voordat hij sportsucces mocht vieren overkwam hem een groot drama. In 1997 raakt hij bij een ongeluk op de trampoline een been kwijt. Na een korte carrière in de roeisport stort hij zich op het handbiken. "Via een beurs kwam het handbiken op mijn pad, ik probeerde het en werd er meteen enthousiast van."

Dit jaar stonden voor De Vries de Olympische Spelen in Tokio op het programma, maar corona strooide roet in het eten. Toch blijft de Vinkevener positief. "Ik heb nu een jaar om nog ietsjes beter te worden."

Dagelijks traint hij nu voor een gouden medaille, hopelijk volgend jaar. "Als de kinderen naar school gaan, dan ga ik aan de slag. Elke dag, dat is het lot van een fulltime handbiker." En zijn doel op korte termijn is dus om de befaamde wandelroute het Pieterpad af te fietsen. Hij start op 31 oktober en hoopt dat mensen hem massaal sponsoren. "Het zou al hartstikke mooi zijn als ik
€ 5.000 ophaal, maar meer mag ook natuurlijk."

Ondertussen blijft De Vries positief in het leven staan "Aan negativiteit uit het verleden heb je niks. Met positieve dingen kun je verder in het leven. Dan gaan dingen op een gegeven moment ook lukken. Daar geloof ik absoluut in en dat houdt me scherp."

Doneren aan de actie van Tim de Vries kan HIER.

Bron: RTV Utrecht Foto's: Johan Cruyff Foundation


Trefwoorden: rtv ronde venen sport vinkeveen tim de vries handbiker tim de vries pieterpad paralympisch wielrennen
Geplaatst

vrijdag 16 oktober 2020 | 01.26 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 16 oktober 2020 | 02.49 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-