Mijdrecht - Afgelopen maand sleepten Ralph van Boeschoten en Leonie Minnee, beiden uit Mijdrecht, wel een hele bijzondere prijs in de wacht: een filmprijs speciaal voor paardenfilms!

Iedere paardenliefhebber in Nederland kent het paardenrusthuis 'De Paardenkamp' wel, waar onder andere politiepaarden van hun pensioen mogen genieten. De Paardenkamp bestaat door
giften en donaties en is gratis te bezoeken in Soest. 

Met hun bedrijf Videohippisch maakten Ralph en Leonie de nieuwe informatiefilm voor deze prachtige plek. Samen met hun team, bestaand uit henzelf, een soundproducer, dronepiloot en componist, creëerden zij een sfeervolle, aandoenlijke film vol met grijze paardensnoeten.

Videohippisch staat bekend om hun filmproducties met een oog voor welzijn van dier, mens en natuur. In 2019 wonnen zij op hetzelfde festival al een award voor ‘best international short narrative’, voor een shortfilm over een paard dat droomt van een leven buiten zijn stal.

In 2018 startten zij hun bedrijf na op het Nederlandse SCENECS film festival de publieksaward gewonnen te hebben voor de documentaire 'Wheels Of Change' over  jongerenwerkers in Zuid-Afrika die via skateboarden de jeugd veilig proberen te houden.

Beide films zijn gratis te bekijken via hun website www.videohippisch.nl

De paardenfilm ‘Met Pensioen’ deed mee aan het Equus Film Festival in Amerika, waar de film de award voor ‘Best international humans helping horses’ binnensleepte.

Internationale faam dus voor De Paardenkamp en voor dit Mijdrechtse duo. De film is intussen al door 3.000 paardenliefhebbers bekeken! Hij duurt 18 minuten en is gratis te bekijken op
www.depaardenkamp.nl onder ‘media - video’s’.


Trefwoorden: rtv ronde venen gemeente de ronde venen cultuur film documentaire mijdrecht met pensioen best international humans helping horses award ralph van boeschoten leonie minnee
Geplaatst

dinsdag 08 december 2020 | 16.49 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 10 december 2020 | 01.47 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-