11-jarige jongen blijvend ernstig gewond

Vinkeveen - Politie De Ronde Venen meldt op haar Facebookpagina dat een 11-jarige jongen afgelopen zondag ernstig en blijvend letsel aan zijn hand heeft opgelopen door het spelen met vuurwerkafval. Een illegale cobra ontplofte in zijn hand. De politie waarschuwt voor resten vuurwerk die op straat rondslingeren.

De jongen was met een groepje kinderen aan het spelen aan de Oudeland in Vinkeveen. Tussen vuurwerkafval vonden ze een cobra met een stukje lont. De jongen probeerde de illegale knaller aan te steken. Dat ging mis en de jongen is naar het ziekenhuis gebracht, aldus de politie.

Tijdens de afgelopen jaarwisseling gold een vuurwerkverbod. Maar aangezien niet iedereen zich daaraan heeft gehouden is er toch vuurwerkafval dat niet is opgeruimd, waarschuwt de politie.

Als het om illegaal vuurwerk zoals cobra's en shells gaat, of om vuurwerk dat niet is afgegaan, moet de politie gebeld worden. Mogelijk moet de Explosieven Opruimingsdienst Defensie het knalwerk weghalen. Resten van gewoon consumentenvuurwerk kunnen weggegooid worden in de vuilcontainer.


Trefwoorden: oudeland vinkeveen vuurwerkafval vinkeveen cobra illegaal vuurwerk vuurwerk jaarwisseling 2020 2021 gemeente de ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

maandag 04 januari 2021 | 16.35 uur

Laatst gewijzigd

maandag 04 januari 2021 | 16.58 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-