Fietstijdrit Baambrugge op vrijdagavond 3 juni

Baambrugge - Nadat de 2015-editie vanwege het slechte weer moest worden afgelast, organiseert IJsclub Baambrugge op vrijdagavond 3 juni weer de fietstijdrit over 13,5 km op de Westkanaaldijk langs het Amsterdam-Rijnkanaal.

Aanmelden voor de tijdrit kan vanaf 18:30 uur tot vlak voor de start, op vrijdagavond 3 juni in het Clubgebouw van IJsclub Baambrugge bij de skeelerbaan aan de IJsbaan 6 te Baambrugge.

Parkeren kan op het parkeerterrein van Café de Punt nabij het Achtervlietpad. Vanaf het parkeerterrein is het 100 meter fietsen/lopen langs de skeelerbaan naar het Clubgebouw.

De eerste deelnemer vertrekt om 19:15 uur vanaf de Indijk. Vervolgens vertrekt een deelnemer om de 30 seconden.

IJsclub Baambrugge startte met de tijdrit langs het Amsterdam-Rijnkanaal in 1988. Die werd verreden op de middag van de laatste dag van september. Destijds startten circa 15 deelnemers voor de rit over niet minder dan 27 kilometer. Later kwam daar de zomerse tijdrit in juni bij over een afstand van 13,5 kilometer.

Van oudsher organiseert de IJsclub Baambrugge deze tijdrit voor de schaatsers. van de diverse trainingsgroepen rond Amsterdam en Utrecht. Doordat  veel schaatsers eind september al volop op het kunstijs stonden, liep de belangstelling voor de tijdrit eind september rond de afgelopen eeuwwisseling terug. Voor de juni-rit was altijd veel belangstelling.  Nadat het organiseren van tijdritten langs het kanaal vanaf 2002 enige tijd was verboden vanwege de verbreding (van twee naar vier sporen) van de spoorlijn Amsterdam-Utrecht, startte de ijsclub weer met de juni-tijdrit langs het Amsterdam-Rijnkanaal. 

De editie van juni 2015 verregende. Onweer, regen en wind maakten het te gevaarlijk om de rit door te laten gaan.  Omdat de ijsclub speelde met de gedachte, de nazomer-tijdrit weer te gaan organiseren, niet over 27 kilometer maar over de bekende 13,5 kilometer, werd in dat jaar die nazomer-tijdrit weer verreden. Die rit werd verreden op 12 september 2015, en was een beperkt succes. Daarom heeft de IJsclub Baambrugge besloten dat de tijdrit voorlopig op de eerste vrijdagavond van juni verreden blijft worden.

Kijk HIER voor meer informatie over de tijdrit en over de IJsclub Baambrugge.


Trefwoorden: fietstijdrit baambrugge ijsclub baambrugge amsterdam rijnkanaal baambrugge ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

maandag 23 mei 2016 | 14.18 uur

Laatst gewijzigd

maandag 23 mei 2016 | 13.49 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-