De Ronde Venen in Top 3 afgifte e-waste

De Ronde Venen - Gemeente De Ronde Venen staat op de tweede plaats in de lijst van Utrechtse gemeenten waar het meeste e-waste wordt afgegeven. In De Ronde Venen wordt jaarlijks 7,3 kg per inwoner aan e-waste afgegeven in de gemeentelijke milieustraten. E-waste bestaat uit afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting. Het gemiddelde voor de provincie Utrecht is 5,9 kg. In De Ronde Venen wordt dus bijna 25% meer e-waste ingeleverd dan gemiddeld in de provincie.

In heel Nederland wordt gemiddeld 4,6 kilo e-waste afgegeven. De Ronde Venen zit hier dus bijna 50% boven.

De nummer 1 in de provincie Utrecht is De Bilt, waar 7,9 kg. e-waste wordt afgegeven. De nummer 3 in de provincie is Houten, dat De Ronde Venen op de hielen zit met 7,2 kg. afgegeven e-waste.

Deze cijfers blijken uit de jaarlijkse benchmark van Wecycle, de stichting die de inzameling en recycling van e-waste organiseert. Doel van de benchmark is om gemeenten te stimuleren meer e-waste in te zamelen.

De aangesloten gemeenten verzekeren zich via Wecycle van optimale recycling van alle e-waste dat inwoners inleveren bij de milieustraten. Wecycle laat grondstoffen maximaal hergebruiken en schadelijke stoffen veilig verwijderen. Ook wordt illegale export voorkomen en CO2-uitstoot vermeden. In totaal zamelde Wecycle 110 miljoen kilo in. Daarvan is 66 miljoen kilo afkomstig van de gemeenten, 44 miljoen kilo van winkels. 

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs.

Kijk HIER voor meer informatie.


Trefwoorden: provincie utrecht milieustraat e waste wecycle ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

maandag 30 mei 2016 | 13.37 uur

Laatst gewijzigd

maandag 30 mei 2016 | 12.55 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-