Lorena Wiebes uit Mijdrecht Nederlands Kampioen wielrennen bij de Junioren

Oude-Tonge/Mijdrecht - Lorena Wiebes uit Mijdrecht is Nederlands kampioene wielrennen op de weg bij de junior-vrouwen geworden. De renster uit Mijdrecht was zaterdag 18 juni de snelste van het peloton in de straten van Oude-Tonge. Charlotte Kool eindigde op de tweede plaats, Arianna Pruisscher eindigde als derde.

Wiebes kwam naar Goeree-Overflakkee voor de titel. “Ik had dit seizoen al zeven keer gewonnen en hoopte natuurlijk nu ook de snelste te zijn van het peloton. Het parcours lag me wel, ik houd wel van een vlak rondje, en gelukkig kon ik de verwachtingen waarmaken. Even was ik bang dat ik de sprint van te ver af was aangegaan, omdat ik al direct na de laatste bocht kon sprinten. Maar gelukkig kwam er niemand meer onderdoor", aldus de kersverse Nederlands Kampioene.

Wiebes: "Het is mijn eerste nationale titel en ik ben hier dan ook heel bij mee. Hopelijk kan ik in deze trui nog meer winnen dit jaar. Bovendien ben ik eerstejaars en kan ik de titel volgend jaar nog verdedigen”.

Het was voor Lorena een echte topweek, want op donderdag kon de vlag al uit in huize Wiebes, i.v.m. het slagen voor haar eindexamen. 

Haar vereniging UWTC is maar wat trots op dit sporttalent!

Lorena Wiebes was zondag 19 juni weer oppermachtig bij de wedstrijd op de Maliebaan in Utrecht. Het was een rondje van ongeveer 1.7 km, waarbij de renners de Maliebaan op en neer reden. De ene zijde was er het snelle asfalt en aan de andere zijde de zware klinkerweg, waar enkele venijnige putdeksels inzaten. Lorena won niet alleen met overmacht de eindsprint, maar daarnaast ook de leidersprijs en diverse premiesprints.


Trefwoorden: uwtc nederlands kampioen wielrennen junioren vrouwen mijdrecht ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

dinsdag 21 juni 2016 | 17.44 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 21 juni 2016 | 16.55 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-