Handbiker Tim de Vries verstevigt koppositie

Obdam/Vinkeveen - Wederom een overwinning voor handbiker Tim de Vries in de Nederlandse Handbike Competitie (NHC) afgelopen zondag in Obdam. Daarmee verstevigde De Vries uit Vinkeveen zijn koppositie in dit klassement.

In Obdam pakte de handbiker zijn tweede zege in een week tijd. Vorige week won hij in Emmen tijdens de wegwedstrijd van de Europese Handbike Competitie (EHC). Deze week wist hij met de overwinning zijn koppositie verder te verstevigen in de NHC. “De zege van deze competitie kan me eigenlijk niet meer ontgaan. Ik heb na vandaag een flink gat geslagen en dat is een lekker gevoel zo vlak voor de Paralympische Spelen”, aldus De Vries

Vorige week verloor handbiker zijn nationale trui tijdens het tijdrijden. De Nederlandse trui die De Vries maar liefst vier jaar achtereenvolgens mocht dragen, nadat hij evenzoveel Nederlandse kampioenschappen had gewonnen. Het positieve en strijdvaardige karakter van de Vinkevener komt hem goed van pas: “Het enige wat je kunt doen na zo’n tegenvaller is je schouders eronder zetten. Dat heb ik in mijn leven vaker gedaan en dat brengt me nu uiteindelijk ook naar de Paralympische Spelen in Rio.” De spelen waar De Vries al een tijd van droomde en waarvoor hij nu in de voorbereidende fase zit.

Zo ook afgelopen week: “De afgelopen week hebben we met de bondscoach van het KNWU veel materiaaltesten gedaan om straks in Rio het optimale resultaat te behalen. Het is goed om die resultaten meteen in een wedstrijd toe te kunnen passen en te testen.”

Met nog een kleine twee maanden te gaan tot de Paralympische Spelen denkt Tim op de goede weg te zijn. “Ik voel me nog steeds sterker worden en voel me ontzettend fit. Er zullen nog wat voorbereidingen volgen tot het zover is, maar in mijn hoofd ben ik er klaar voor”, sluit De Vries af.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen vinkeveen tim de vries handbike paralympische spelen 2016 rio de janeiro nederlandse handbike competitie
Geplaatst

maandag 11 juli 2016 | 14.55 uur

Laatst gewijzigd

maandag 11 juli 2016 | 14.08 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-