Burgemeester Divendal roept op: Houd je aan de vaarregels

De Ronde Venen - Gemeente De Ronde Venen kan niet afdwingen dat alle schippers zich aan de regels houden op de Vinkeveense plassen. Dat zegt burgemeester Divendal van De Ronde Venen na een aanvaring woensdagavond.

Twee jongens waren mogelijk aan het racen met speedboten en kwamen met elkaar in aanvaring. De bestuurders waren minderjarig en hadden geen vaarbewijs. Eén van bestuurders raakte lichtgewond. Beide jongens zijn aangehouden.

Divendal denkt dat dit soort incidenten niet te voorkomen zijn. "Het is net als op de autoweg. Daar wordt ook gehandhaafd, daar zijn ook spelregels, maar je hebt altijd mensen die zich niet aan die regels houden", zegt hij. "Iedereen moet de verantwoordelijkheid nemen om dat wel te doen."

Hylke Steensma van het Watersportverbond zegt dat er tegenwoordig minder toezicht is op het water. "De afgelopen jaren is door bezuinigingen het hele handhaafverhaal, zeker bij de waterpolitie en bij Rijkswaterstaat, toch wat minder geworden." Volgens Steensma wordt bij grote evenementen wel in discussie gegaan met watersporters, maar handhaven is volgens hem lastig.

Mensen in Vinkeveen vertelden RTV Utrecht dat één van de betrokken jongens de zoon is van een speedbootverkoper en dat hij onbeperkt toegang had tot de boten. Ouders zouden beter moeten opletten, zegt de burgemeester. "Weet wat je kind doet! Dat zo'n jongen 's avonds om 23:00 uur in een speedboot zit: dat is toch niet helemaal zoals het zou moeten."

Bron: RTV Utrecht


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen burgemeester divendal vinkeveen vinkeveense plassen speedboot ongeluk vaarregels
Geplaatst

vrijdag 26 augustus 2016 | 01.56 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 26 augustus 2016 | 01.51 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-