11de editie Culinaire Venen op zaterdag 10 september in Mijdrecht

Mijdrecht - Zaterdag 10 september a.s. is het Raadhuisplein in Mijdrecht, weer het toneel van het jaarlijkse evenement Culinaire Venen.

Voor de elfde keer staan de bekende witte paviljoens van de deelnemende restaurant- en horecabedrijven opgesteld, om iedereen een breed assortiment kleine hapjes, gerechtjes, wijnen en champagnes voor te schotelen. Er is volop entertainment, de deelnemende bedrijven strijden om de Culinaire Nol, er zijn activiteiten voor de kids en van elk muntje gaat een deel naar het goede doel: de Hoogvliegersdag in Hilversum van de Stichting Hoogvliegers.

Burgemeester Maarten Divendal opent het evenement.

Bij acht restaurant- en horecabedrijven uit de regio – Rendez Vous, het Rechthuis, Il Gusto, PUUR, L’Opera Ice en Prinselijk Proeven uit Mijdrecht, Villa Lokeend uit Vinkeveen en ’t Amsterdammertje uit Loenen – kan het publiek kennismaken met de culinaire prestaties van deze bedrijven.

Het middagprogramma begint al om 13:00 uur voor de kinderen, met o.a. een wedstrijd cupcakes versieren, dansen op het grote podium en – wegens het succes van vorig jaar – De Ronde Venen Got Talent, waar podiumbeesten van 4 tot 16 jaar hun talent kunnen tonen.

Om 14:30 uur verricht burgemeester Maarten Divendal de officiële opening, en start de jury met de moeilijke taak welk deelnemend bedrijf dit jaar de Culinaire Nol voor de beste culinaire prestatie mee naar huis mag nemen. Vorig jaar was dit Het Rechthuis uit Mijdrecht.

Gedurende de dag is er passend entertainment, met o.a. optredens van het Celebration Kwartet, Renée Kouwenhoven en DJ Boes. Mark Fledderman sluit met een daverende show de Culinaire Venen 2016 af.

Van elk verkocht muntje is een vast bedrag bestemd voor een goed doel. Dit jaar is dat de Hoogvliegersdag in Hilversum, een activiteit van de Stichting Hoogvliegers, die zieke of gehandicapte kinderen van 6 tot en met 17 jaar oud een bijzonder en onvergetelijk avontuur laten beleven door hen zelf een vliegtuig te laten besturen.

Dit jaar vindt de Hoogvliegersdag in Hilversum voor de derde keer plaats en wel op 17 september, speciaal voor (chronisch) zieke kinderen en kinderen met een beperkingen en hun families uit De Ronde Venen en omstreken. Inmiddels hebben zich hiervoor al 40 kinderen aangemeld.

De Culinaire Venen is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een succesvol evenement. Dat is uiteraard voor een groot deel te danken aan alle fijnproevers en smulpapen uit De Ronde Venen en (soms ver) daarbuiten, maar zeker ook aan de steun en het enthousiasme van een groot aantal sponsors uit het lokale en regionale bedrijfsleven.

De Stichting Culinaire Venen is er trots op zowel een groot aantal trouwe sponsors, als ook een flink aantal nieuwe sponsors en donateurs te mogen verwelkomen.


Trefwoorden: hoogvliegersdag stichting hoogvliegers raadhuisplein mijdrecht culinaire venen mijdrecht ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

vrijdag 26 augustus 2016 | 16.18 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 26 augustus 2016 | 17.33 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-