Grote stroomstoring in westen van provincie Utrecht

De Ronde Venen - Zo'n 16.000 huishoudens in het westen van de provincie Utrecht hebben maandagavond uren zonder stroom gezeten. Het ging om huishoudens in onder meer Vinkeveen, Abcoude, Nigtevecht en Loenen aan de Vecht, zo meldde een woordvoerder van Stedin. Ook huishoudens in Wilnis, Vreeland, Baambrugge, Loosdrecht en Nederhorst den Berg meldden dat zij zonder elektriciteit zaten.

Lange tijd kon netbeheerder Stedin niet vertellen hoelang de storing ging duren. Rond 21:45 uur hadden de meeste huishoudens weer elektriciteit. Rond 22:15 uur was het probleem volledig opgelost.

De oorzaak was een beginnend brandje in een elektriciteitsstation aan de Groenlandsekade in Vinkeveen. Dit huisje verdeelt de elektriciteit onder duizenden huishoudens. De brandweer had enige tijd nodig om het station veilig te stellen en de ruimte te ventileren.

Een groot team aan monteurs van Stedin ging daarna aan de slag. Volgens een woordvoerder was niet direct duidelijk wat de oorzaak van het probleem was. Uiteindelijk kon de schade hersteld worden.

De stroomstoring zorgde ook voor problemen op het spoor. Tussen Abcoude en Amsterdam reden tijdelijk geen treinen. De extra reistijd was meer dan een uur.

Op Twitter meldden mensen ook dat de bruggen bij de Vinkeveense Plassen niet meer opengingen. "Denk je ff een rondje vinkeveense plassen te varen vanavond, kunnen de bruggen niet open door #stroomstoring #Vinkeveen", meldt Carlo Swiffer. "Alle Tesla's in Abcoude svp naar het Marktveld. Kinderen willen telefoon opladen #stroomstoring", twitterde Ruurd Kl Langenhorst aan het begin van de avond. En Jan Jansen zegt: "Bbq om toch warm te kunnen eten. Lukt prima."

Voor Astrid Wagemans had de stroomstoring niet eerder moeten gebeuren. "Net op tijd een nieuw e-book gedownload!" liet zij op Twitter weten.

Bron: RTV Utrecht


Trefwoorden: vinkeveense plassen mijdrecht baambrugge abcoude steding ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

dinsdag 30 augustus 2016 | 00.28 uur

Laatst gewijzigd

maandag 29 augustus 2016 | 23.38 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-