3D-kunst in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

Nieuwkoop - In de maand oktober exposeert Walter Simon in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen ruimtelijke schilderijen met landschappelijke thema’s. Het gaat om driedimensionale kunstwerken, door Simon geschilderd op houten of metalen constructies.

Aan de ene kant is de 3D-kunst van Walter Simon gebaseerd op de werkelijkheid. Aan de andere kant roepen de werken door hun ruimtelijkheid een surrealistisch gevoel op. Dit is ook terug te zien in de omlijstingen die lang niet altijd rechthoekig zijn.

Simon zoekt voortdurend naar mogelijkheden om de beperkingen van het klassieke perspectief te overwinnen. “Het zorgt voor een grotere beleving van ruimtelijkheid”, legt hij uit. De kunstenaar heeft geen eenduidige werkwijze. “Die hangt af van hoe ik een bepaald landschap ervaar. Of van de indruk die een plek op mij maakt.”

Voordat Simon begint aan een schilderij, maakt hij tijdens een voorstudie eerst foto's van de landschappen. “Later bedenk ik al schetsend een originele vorm voor het schilderij.”

De expositie is te zien van 3 oktober tot en met 6 november 2016. Walter Simon is op zondagmiddag 30 oktober van 13:30 tot 16:30 uur zelf aanwezig om zijn werk toe te lichten.

Het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen is te vinden aan de Dorpsstraat 116 in Nieuwkoop. De expositie is te vinden op de bovenverdieping van het Bezoekerscentrum.

De toegang tot de expositie is gratis.


Trefwoorden: driedimensionaal nieuwkoopse plassen nieuwkoop groene hart ronde venen rtv ronde venen walter simon
Geplaatst

maandag 03 oktober 2016 | 12.28 uur

Laatst gewijzigd

maandag 03 oktober 2016 | 11.47 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-