Op pad in het Speelwoud met de Nachtwachter bij 'De Woudreus'

Wilnis - Zaterdag 29 oktober 2016 kun je tijdens de ‘Nacht van de nacht’, in het Speelwoud mee op een bijzondere avondwandeling met de Nachtwachter.

Het valt niet mee om verstokte dagmensen te laten kennismaken met de nacht van het Speelwoud. Als ‘ervaringsdeskundige’ heeft de Nachtwachter daar rekening mee gehouden. Een potje nachtsel en een flesje nachtwater spelen een belangrijke rol in de voorbereiding op de ontmoeting. En als de duisternis in het woud voor de dagmensen ondraaglijk begint te worden, heeft hij wat opgeslagen zonlicht achter de hand.

Stukje bij beetje worden de dagmensen ingewijd in de geheimen van de nacht. Na de tocht levert de Nachtwachter de deelnemers weer bij het startpunt af en gaat hij vervolgens zelf terug naar het westen, de nacht in.

Rond een kampvuurtje kunnen de dagmensen nog even nagenieten en hun ervaringen uitwisselen.

Deze activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen van 6 tot 11 jaar. Let op: kinderen kunnen alleen mee onder begeleiding van een volwassene.

De activiteit start bij het NME-Centrum 'De Woudreus' aan de Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis op zaterdag 29 oktober, om 19:00 uur én om 20:00 uur.

Deelname kost €3 per kind en €5 per volwassene.

Aanmelding kan vóór 27 oktober HIER onder de knop 'Activiteiten'.

Om aandacht te vragen voor de toenemende lichtvervuiling en de effecten daarvan voor natuur en milieu, wordt op zaterdagavond 29 oktober 2016 voor de 12e keer de “Nacht van de Nacht” gehouden. In heel Nederland worden lichten gedoofd en worden activiteiten voor het publiek georganiseerd om te genieten van de schoonheid van de nacht én van de functie van de duisternis.

Nederland is inmiddels één van de meest verlichte landen ter wereld. De Nederlandse nacht wordt elk jaar drie tot vijf procent lichter en echte duisternis is hierdoor bijna niet meer te vinden. Lichtvervuiling ontneemt het zicht op de sterrenhemel en nachtdieren raken hiervan in de war. Ook kan nog veel energie bespaard worden door minder en efficiënter te verlichten.

Op www.nachtvandenacht.nl is een overzicht van alle activiteiten in Nederland te vinden.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen wilnis nme centrum woudreus nacht van de nacht lichtvervuiling odru speelwoud wilnis
Geplaatst

maandag 17 oktober 2016 | 16.14 uur

Laatst gewijzigd

maandag 17 oktober 2016 | 15.47 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-