Handbiker Tim de Vries is 'een bevoorrecht mens'

Vinkeveen - Hij ging voor goud op de Paralympische tijdrit en wegwedstrijd in Rio de Janeiro, maar tot twee keer toe stond hij met lege handen. Met een vierde en negende plek nam handbikker Tim de Vries voorlopig afscheid van zijn olympische droom. De Telegraaf had een interview met Tim de Vries, en publiceerde dat afgelopen maandag in de sportkatern.

„Toch had ik het voor geen goud willen missen”, grapt de goedlachse De Vries, die onlangs te horen kreeg dat zijn A-status is verlengd. „Daar ben ik echt heel blij mee. Het was voor mijn gevoel nog even spannend.”

De Vries liet in Rio zien dat hij met de besten van de wereld mee kon. Vooral in de wegwedstrijd was hij dichtbij een plak. „In de laatste drie kilometer hield ik op wilskracht de Australiër Stuart Tripp bij, die op dat moment koploper was. Ik zat in zijn wiel, maar in de laatste kilometer ging de vaart er iets uit, waardoor ik de een-na-laatste bocht inging als derde. Een mooie positie, maar door een zeldzame stuurfout reed ik tegen de dranghekken aan en stond ik bijna volledig stil. Uiteindelijk lukte het mij alsnog om aan te haken bij de kopgroep, maar in de sprint kwam ik kracht tekort en werd ik negende”, blikt De Vries terug.

De 38-jarige handbiker, in het dagelijks leven buschauffeur, gaf voor de Spelen aan dat hij niet zeker wist of hij wilde doorgaan na Rio. „Vrijwel direct na de Spelen had ik voor mezelf besloten dat ik wilde doorgaan. Dat kwam mede door alle warme reacties van vrienden, familie en sponsoren, die direct aangaven dat ze mij blijven steunen.”

„Ook de samenwerking met mijn trainer Fedor Hes, met wie ik sinds afgelopen januari samenwerk, is uitstekend. Maar er valt nog veel meer uit te halen. Het liefst ga ik door tot ik er bij neerval. Het is veel te leuk en wie kan er zeggen dat hij tegen betaling zijn hobby mag uitoefenen. Ik voel mij een bevoorrecht mens.”

Het komende jaar richt De Vries, die tegenwoordig ook als spreker te boeken is, zich op bekerwedstrijden in België en Italië, waar startbewijzen te verdienen zijn voor het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. „Daarna is het nog maar drie jaar tot aan de Spelen in Tokyo”, besluit hij met een glimlach.

Bron: De Telegraaf


Trefwoorden: paralympics 2016 tim de vries handbike vinkeveen ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

dinsdag 25 oktober 2016 | 01.19 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 25 oktober 2016 | 00.28 uur

Auteur

Redactie


-advertentie-