Handbiker Tim de Vries bezoekt Pijlstaartschool in Vinkeveen

Vinkeveen - Handbiker Tim de Vries uit Vinkeveen heeft op de Pijlstaartschool in Vinkeveen vertelt over zijn Paralympische Spelen afgelopen zomer. Dit schrijft de Pijlstaartschool in een persbericht.

Op het onderdeel handbike had Tim zich gekwalificeerd voor twee onderdelen: de tijdrit en de wegwedstrijd. De wegwedstrijd leverde bijna een gouden medaille op. Helaas wierp een lekke band Tim terug naar de 9e plaats. Op de tijdrit kwam Tim nét tekort: een prachtige 4e plaats was zijn resultaat.

Woensdag 23 november kwam Tim naar de Pijlstaartschool om alle kinderen van de school over zijn avonturen te vertellen. Uiteraard was de handbike te bewonderen. Tim liet ook zien hoe je daar in moest zitten en dat viel nog niet mee!

Ook hebben de kinderen filmpjes vanuit het Olympisch dorp gezien, Tim heeft verteld over zijn ervaringen daar en wat je er voor moet doen om zo goed in je sport te worden.

Een "teleurstelling" was het voor de kinderen om te horen dat rusten en slapen ook héél belangrijk zijn om tot goede prestaties te komen.

Tenslotte mochten de kinderen vragen stellen. Daar werd veel gebruik van gemaakt.

Het was een geweldig leerzame en leuke ochtend waarin de kinderen geleerd hebben dat wanneer je plezier in je sport hebt, je ver kunt komen. Als blijk van waardering heeft Tim een dinerbon ontvangen. Op de avond dat hij met zijn vrouw Maaike daar van gaat genieten is er gratis oppas geregeld: juf Ellen en juf Thessa.


Trefwoorden: handbike paralympics 2016 tim de vries obs pijlstaart vinkeveen ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

woensdag 30 november 2016 | 01.47 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 30 november 2016 | 00.58 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-