Hoogwerker brandweer Woerden kan niet meer gebruikt worden

Woerden/De Ronde Venen - De hoogwerker van de brandweer Woerden is uit de roulatie. Er wordt druk gezocht naar een nieuwe of een alternatief.

In de afgelopen jaren zou voor meer dan € 50.000 aan onderhoud zijn uitgevoerd aan de hoogwerker van brandweer Woerden. En door de slijtage staat de wagen die spuitgasten vanaf hoogte laat blussen of redden buiten werking. De hoogwerker inzetten zou nu een risico vormen.

William van Leeuwen, Postcommandant Woerden: “De hoogwerker geeft een storing aan, die wij niet vertrouwen en daarom hebben we hem buiten werking gesteld. We durven het risico niet te lopen dat als we bij een brand staan of iemand afhijsen dat er iets gebeurt met de hoogwerker.”

Dit betekent dat elke keer als een hoogwerker nodig is voor een calamiteit, een beroep wordt gedaan op een hoogwerker uit een andere gemeente, waaronder die uit Mijdrecht. Bij branden in Oudewater, Woerden en Harmelen werden afgelopen maand hoogwerkers van buiten de stad ingezet. Dit zorgt alleen wel voor een langere aanrijtijd van soms wel meer dan 10 minuten.

“De aanrijtijden voor de hoogwerkers uit andere plaatsen zijn uiteraard langer dan vanuit Woerden. Maar onze collega’s uit de omliggende gebieden doen hun uiterste best om ons zo snel mogelijk met hun hoogwerker of ladderwagen te kunnen ondersteunen”, aldus William van Leeuwen.

Binnen de Veiligheidsregio Utrecht wordt momenteel naar een oplossing voor het probleem gezocht. Aanschaf van een nieuwe of een goed alternatief wordt overwogen. Een nieuwe hoogwerker kost ca. € 1 miljoen.

William van Leeuwen: “Op korte termijn komt er een nieuwe wagen of een goed alternatief. We zijn ons nu aan het oriënteren, kijken wat we het beste kunnen doen. De meeste hoogwerkers worden in het buitenland gemaakt maar om ze te mogen gebruiken moet alles wel kloppen volgens de Nederlandse wetgeving. We hopen binnen nu en een maand met een oplossing te kunnen komen.”

Bron: Woerden.TV


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen veiligheids regio utrecht hoogwerker brandweer woerden mijdrecht
Geplaatst

donderdag 29 december 2016 | 15.05 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 29 december 2016 | 15.33 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-