Rotary Vinkeveen-Abcoude organiseert benefietconcert in Dorpskerk Abcoude

Abcoude - Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude organiseert op zaterdag 28 januari weer een benefietconcert in de Dorpskerk van Abcoude. Het concert start om 20:00 uur. Volgens de Rotaryclub belooft het een swingende avond te worden,

Tijdens het concert zullen vijf koperblazers van het Koninklijk Concertgebouworkest werken spelen van de componisten Gabrieli en Bach, maar ook van meer eigentijdse componisten zoals Leonard Bernstein en Crespo.

Van Giovanni Gabrieli horen we 'Canzona per sonare'. Vervolgens worden Bachs 'Contrapunctus IX', 'Prelude' en de 'Fugue in C minor' gespeeld. Deze composities zijn bewerkt voor trompet, hoorn en tuba.

Na enkele Brass Quintetten is de 'Dance Suite' van Leonard Bernstein aan de beurt. Dit is het laatste stuk dat de componist van de ' West Side Story' schreef en het is opgedragen aan zijn beste vrienden. Tot slot de 'Suite Americana' van Enrique Crespo. Hierin zijn elementen van Amerikaanse muziek verwerkt, zoals ragtime, bossa nova, maar ook muziek uit Zuid-Amerika.

In de pauze wordt het publiek getrakteerd op een hapje en drankje.

De opbrengst van het benefietconcert is dit jaar vooral bestemd voor een minivakantie voor gezinnen uit de directe omgeving die zich dat niet kunnen veroorloven. Daarnaast vragen ook onze andere projecten van de Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude de aandacht, zoals Moederverwendag, Wandelen voor Water en activiteiten voor zorginstellingen in Abcoude en/of Vinkeveen.

Zo wordt in februari de bewoners van de Merenhof een gezellige wintermiddag bezorgd. Op 22 maart 2017 organiseert de Rotary weer de sponsorwandeling Wandelen voor Water voor de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Abcoude en Baambrugge. De moederverwendag, die plaatsvindt in september 2017 is bedoeld voor moeders met een kind met een beperking, woonachtig in Abcoude, Baambrugge, Vinkeveen of Waverveen. Een dag van ontspanning, gezelligheid en samenzijn met moeders in vergelijkbare situaties.

Concertbezoekers kunnen 17:30 uur genieten van een tweegangenmenu voor € 24,50 bij restaurant Jess aan de Koppeldijk 1 te Abcoude. Het telefoonnummer van het restaurant is (0294) 28 43 53.

Concertkaarten à € 30 zijn verkrijgbaar bij het Rotary secretariaat, dat telefonisch bereikbaar is op (0294) 28 40 81 of op  06 51 28 57 82, of op 28 januari 2017 bij de Dorpskerk vanaf 19:30 uur.

Kijk HIER voor meer informatie over de Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude. 


Trefwoorden: moederverwendag wandelen voor water benefietconcert dorpskerk abcoude abcoude rtv ronde venen
Geplaatst

maandag 09 januari 2017 | 13.09 uur

Laatst gewijzigd

maandag 09 januari 2017 | 13.33 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-