Amateurvoetbal begint later aan komend seizoen

De Ronde Venen - De amateurvoetbalclubs beginnen na de zomer pas op 23 september aan de nieuwe competitie. Bovendien komt er een langere winterstop. De KNVB en de clubs hebben dat samen besloten. Het seizoen wordt afgesloten op 27 mei.

Dat betekent dat meer wedstrijden in de lente worden gespeeld, met hierdoor meer kans op mooi weer en dus minder kans op afgelastingen.

Tussen begin september en de start van de competitie worden bekerduels gespeeld. Het verzoek daartoe kwam van de clubs, omdat de competitie vaak al begon, terwijl veel mensen nog op vakantie waren. De winterstop wordt variabel. Tussen 27 januari en 4 maart worden vier duels gepland, clubs bepalen in overleg de speeldata.

Al eerder was besloten om de competities in de tweede en derde divisie op 26 augustus te laten beginnen. De hoofdklasse begint een week later.

Bron: RTV Utrecht


Trefwoorden: amateurvoetbal knvb voetbalseizoen 20172018 sv hertha vinkeveen csw wilnis hsv de hoef fc abcoude wilnis vinkeveen mijdrecht de hoef abcoude ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

dinsdag 07 februari 2017 | 17.54 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 07 februari 2017 | 17.01 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-