Atlantis B1 kampioen in derde klasse

Mijdrecht - Afgelopen zaterdag speelde Atlantis B1 uit tegen KZ B3. De vorige wedstrijd tegen deze ploeg was gewonnen met 13-10. Dit was geen makkelijke pot, dus ook in deze wedstrijd moest alles gegeven worden om de punten mee naar huis te kunnen nemen. 

De wedstrijd ging voor Atlantis heel moeizaam van start. De aanvallen wilden nog niet echt lopen, waardoor het scoren van doelpunten even op zich liet wachten. Het eerste doelpunt viel wel aan de kant van Atlantis, maar werd al snel beantwoord door KZ met een tegendoelpunt. Hierna volgde er een dipje van Atlantis, waarvan KZ goed profiteerde door uit te lopen naar een 4-1 voorsprong. Tot aan de rust wist Atlantis het gat niet kleiner te maken dan 2 punten. De rust werd opgezocht met een stand van 9-6 in het voordeel van KZ.

In de rust werd duidelijk gemaakt waar de verbeterpunten voor de 2e helft lagen en dat de wedstrijd nog lang niet verloren was. Met frisse moed werd dan ook weer gestart. Atlantis was weer op de goede weg en wist direct de tegenstander te overdonderen. Door een sterk begin van deze helft wist Atlantis uiteindelijk de achterstand van 3 punten om te zetten naar een voorsprong van 1 punt.

De stand met nog iets meer dan 5 minuten op de klok te spelen was 9-10. Hierop volgde een bloedstollende slotfase, die zowel het publiek als de coaches langs de kant hartkloppingen bezorgde. In de laatste minuut wisten beide ploegen nog een paar keer te scoren, waardoor de einduitslag 11-11 is geworden. 

Eenmaal terug in Mijdrecht mocht dit gelijkspel de sfeer niet drukken, want er viel namelijk iets te vieren: zelfs met het gelijkspel tegen KZ, is de B1 vol overtuiging kampioen geworden in de 3e klasse.

Door in het begin van de competitie zo ver uit te lopen dat de tegenstanders 2 wedstrijden voor het einde al geen kans meer hadden om het Atlantis-team in te halen, kon het zich een gelijkspel best permitteren.

Het was tijd voor taart en bloemen. De sponsor verraste de ploeg zelfs nog met een etentje bij van der Valk.


Trefwoorden: korfbal derde klasse atlantis b1 mijdrecht ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

maandag 06 maart 2017 | 15.36 uur

Laatst gewijzigd

maandag 06 maart 2017 | 14.44 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-