Kamerkoor Airone met 'Onrust en Vrede' in Dorpskerk Abcoude

Abcoude - Het Kamerkoor Airone organiseert op zondag 26 maart a.s. onder de titel 'Onrust en Vrede' een concert in de Dorpskerk in Abcoude.

Tijdens het concert worden werken uitgevoerd van De Manchicourt, Handel, Monteverdi, Rheinberger, Vaughan Williams, Lechner, Morley, Mozart, Dowland en Mendelssohn. Punto Bawono, luit, Eva van Ooijen, sopraan, en Ben Klein Meulekamp, bariton verlenen hun medewerking aan de concerten. Het koor staat onder leiding van dirigent Arjan van Dijk, 

Het menselijk bestaan op bevredigende wijze in een paar regels samenvatten, is bepaald niet eenvoudig, maar de Nepalese spirituele leider Boeddha deed in de vierde eeuw voor Christus onmiskenbaar een succesvolle poging. Enerzijds 'onrust' in de vorm van drift, het kwade en pijn, anderzijds de gelukzalige bevrijding ervan middels de weg naar innerlijke 'vrede'.

Het streven naar geluk in de wirwar van verlangens en emoties die de mens beheersen, blijft een intrigerend schouwspel, waaruit Kamerkoor Airone op zondag 26 maart een aantal in muziek vervatte scenes wil laten horen. Of de aanwezigen de concertruimte na afloop verlicht en al zullen verlaten, is meer dan Airone kan beloven.. Hoe dan ook draagt het maken én genieten van kunst bij aan een gevoel van geluk en zodoende hopelijk ook aan een beetje vrede.

Het concert op zondag 26 maart start om 15:00 uur.

De Dorpskerk is te vinden aan het Kerkplein 45 in Abcoude.

De entree bedraagt € 15, voor houders van een Stadspas € 12,50 en voor jongeren € 7,50. Tijdens de pauze krijgen de aanwezigen een kopje koffie of thee aangeboden.


Trefwoorden: concert onrust vrede dorpskerk abcoude abcoude ronde venen rtv ronde venen arjan van dijk dirigent
Geplaatst

dinsdag 07 maart 2017 | 17.03 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 07 maart 2017 | 16.45 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-