Witte Weekblad krijgt andere eigenaar

De Ronde Venen - Het Witte Weekblad, dat o.m. verschijnt in De Ronde Venen, krijgt een andere eigenaar. De huidige eigenaar, de Telegraaf Media Groep (TMG) verkoopt het weekblad samen met een groot aantal andere lokale huis-aan-huisbladen aan een andere uitgeverij. Dat schrijft TMG vanochtend in een persbericht. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Op 29 juli 2016 kondigde TMG aan een aantal organisatorische veranderingen door te voeren om de koers van de 24/7-strategie door te zetten en de kosten structureel te verlagen. Een van de onderdelen van deze aankondiging was het heroverwegen van het weekbladenportfolio (de huis-aan-huisbladen en -merken) omdat dit portfolio voor TMG onvoldoende rendabel is.

Er is een aantal mogelijkheden onderzocht met als uitkomst het nu voorgenomen besluit om dit portfolio te verkopen aan een derde partij: BDUmedia (onderdeel van de Koninklijke BDU in Barneveld). Met deze verkoop wordt de meerderheid van de betrokken banen en het voortbestaan van het overgrote deel van de huis-aan-huistitels veiliggesteld.

BDUmedia is één van de grotere uitgevers van lokale nieuwsmedia in Nederland en ziet de voorgenomen aankoop als een unieke kans om zijn lokale portfolio flink uit te breiden. Als beoogde nieuwe eigenaar neemt BDUmedia vrijwel het volledige weekbladportfolio over met uitzondering van enkele titels waaronder Almere Vandaag.

Volgens TMG blijft het banenverlies in journalistieke gelederen ten gevolge van deze voorgenomen transactie beperkt en blijven verreweg de meeste lokale lezers gewoon hun vertrouwde huis-aan-huisblad ontvangen. In totaal zijn bij dit traject 108 fte betrokken waarvan naar verwachting 32 fte vervallen. Dit betreft voornamelijk ondersteunende en commerciële functies en 8 fte in journalistieke functies.

De eerste stap in dit traject is een adviesaanvraag die vandaag bij de Centrale Ondernemingsraad is ingediend. Parallel hieraan worden de betrokken medewerkers geïnformeerd over de voorgenomen plannen.


Trefwoorden: gemeentepagina ronde venen ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

donderdag 23 maart 2017 | 10.56 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 23 maart 2017 | 11.10 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-