De Ronde Venen - De inzamelstichting Wecycle stimuleert het inleveren kleine apparaten en lampen, en hebben daarvoor een actie bedacht, aldus de stichting op haar website.

Inwoners van de gemeente De Ronde Venen die vanaf vrijdag 28 april afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren op hun milieustraat, kunnen daarmee de lokale intocht van Sinterklaas ondersteunen. Hoe meer zij inleveren, hoe groter de kans dat de intocht hiervoor een sponsorcheque van € 1.000 van Wecycle ontvangt. De inleveraars zelf maken kans op een nieuw apparaat.

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Wie op de gemeentelijke milieustraat e-waste inlevert, kan ter plekke met een smartphone inchecken op de Wecycle-actiesite. GPS (Global Positioning System) stelt vast of de inwoner echt op de milieustraat is. Vervolgens kan de inwoner punten scoren voor het lokale goede doel. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van € 1.000 voor het goede doel. De actie loopt tot en met 31 augustus.

Kijk voor meer informatie over deze actie op www.wecycle.nl/inleveren.

Wecycle voert deze actie met maar liefst 317 gemeenten. Doel ervan is het inleveren van afgedankte kleine elektrische apparaten (bijvoorbeeld föhn, mobiele telefoon, magnetron, (spel)computer, stofzuiger, printer, boormachine, mixer) en spaarlampen op de gemeentelijke milieustraat te stimuleren. Mensen vergeten vaak klein e-waste mee te nemen bij het bezoek aan hun milieustraat (bijvoorbeeld bij het wegbrengen van oude spullen, klusafval of een oude wasmachine), of ze gooien het weg. Daarmee gaat het verloren voor recycling.

De gemeente De Ronde Venen werkt al jaren samen met Wecycle. Via Wecycle krijgt het ingeleverd e-waste een nuttige toepassing van 97%. Dit betekent dat uit 1.000 kilo oude apparaten en lampen 800 kilo nieuwe grondstoffen wordt teruggewonnen en dat 170 kilo wordt ingezet als secundaire brandstof. Daarnaast zorgt Wecycle ervoor dat schadelijke stoffen niet terechtkomen in het milieu en dat de uitstoot van CO2 wordt vermeden.

Wecycle is een stichting zonder winstoogmerk, die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dankzij haar inspanningen krijgen de materialen uit afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen een nieuw leven. Hiervoor werken zij samen met 317 gemeenten, 8.500 winkels, 1.000 installatiebedrijven, 70 kringloopbedrijven, 170 kinderboerderijen, 2.000 scholen en heel veel consumenten. 

In de Wecycle Service Centers verbinden zij de circulaire- met de sociale economie. Door apparaten te sorteren en demonteren, geeft Wecycle mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief op een reguliere baan.


Trefwoorden: milieustraat e waste intocht sinterklaas sinterklaas inlever actie wecycle ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

maandag 24 april 2017 | 16.39 uur

Laatst gewijzigd

maandag 24 april 2017 | 18.16 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-