Nieuwe situatie op A2 na afronding werkzaamheden A1

Regio - Nu de werkzaamheden aan de A1 zijn afgerond, is op de A2 vanuit Amsterdam de situatie gewijzigd.

Vanaf maandagochtend gaan op de A2 vanuit Amsterdam in de richting van Utrecht alleen de drie linkerrijstroken richting Utrecht. Verkeer kan voortaan niet meer via de parallelbaan richting Utrecht.

Automobilisten moeten voortaan eerder een keuze maken voor de A9 richting Schiphol/Amstelveen. Voor de A9 richting Almere/Amsterdam Zuidoost en de A9 richting Schiphol/Amstelveen kiest het verkeer de twee rechterrijstroken.

Rijkswaterstaat verwacht geen chaos door de nieuwe situatie. "Deze wijziging is een stuk minder ingrijpend dan de recente wijziging op de A1 en ook die wijziging is goed verlopen. Bovendien moest je op de A2 altijd al rechts aanhouden voor de A9", zegt een woordvoerder.

"Het nieuwe is wel dat je na de keuze voor de A9 niet meer terug kan naar de A2, dit kon eerst altijd wel. Dan kon je later nog kiezen voor Utrecht. Dat kan nu niet meer en dat zal zeker even wennen zijn. Mensen rijden toch veel op de automatische piloot en navigatie."

Rijkswaterstaat maakte ook bekend dat de afsluitingen van de A1 door werkzaamheden zo goed als afgelopen zijn. De aanpassingen aan deze weg zijn afgerond.

Automobilisten moesten de afgelopen tijd rekening houden met ernstige verkeershinder op de A1. Zo leidde de afsluitingen in de weekenden tussen Diemen en Muiderberg tot lange files en drukte op andere wegen.

"We hebben afgelopen maanden de knooppunten Muiderberg en Diemen versneld uitgebreid en grote stukken daartussen geasfalteerd. In oktober is ook de wisselbaan op dit traject klaar, zodat dan echt alles af is", aldus de woordvoerder van Rijkswaterstaat.

De aanpassingen aan de A1 maken onderdeel uit van een groot project om de doorstroming op de Nederlandse wegen te verbeteren. Op de A1 zijn extra rijstroken aangelegd en is een stuk van de snelweg verlegd.

De komende jaren gaan de A9 Gaasperdammerweg, knooppunt Holendrecht en de A6 bij Almere op de schop. Allemaal met het doel om de doorstroming op de drukke snelwegen rondom Amsterdam te verbeteren.

Kijk HIER voor een video over de nieuwe situatie


Trefwoorden: rijkswaterstaat a2 a1 ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

maandag 12 juni 2017 | 02.10 uur

Laatst gewijzigd

maandag 12 juni 2017 | 03.19 uur

Auteur

Ferry Mulder