Mijdrecht - Zonovergoten en gezellig druk was het afgelopen zaterdag tijdens de 25ste editie van het Straattheaterfestival De Ronde Venen in het dorpscentrum van Mijdrecht. Mede dankzij alle artiesten, bezoekers en vrijwilligers werd het jubileumfestival een glanzend zilveren feest met een gouden randje, schrijft de organisatie in een persbericht.

Zaterdag 17 juni 2017 kan de festivalboeken in als een heerlijke dag, zonder enige wanklank. Dat wordt een mooie traditie, net zoals de opening op het Raadhuisplein door de leerlingen van Jazz- en Showballet Nicole, inclusief de officiële opening door burgemeester Maarten Divendal, en het zonnetje dat ook nu weer in de loop van de dag goed doorbrak.

Tijdens het 25ste Straattheaterfestival wisselden zoals gebruikelijk spectaculaire shows en ontroerende momenten elkaar af op het Raadhuisplein, op diverse plekken in de Dorpsstraat en bij de Passage, waarbij dit jaar vooral de mobiele acts zorgden voor heel wat plezier en hilarische reacties.

Door de hartverwarmende optredens van alle professionele en lokale artiesten genoten in dit jubileumjaar opnieuw vele duizenden bezoekers van het centrum van Mijdrecht van een fantastische en sfeervolle festivaldag.

Voorzitter Aldert Kamp: “De combinatie van professionele artiesten en lokale gezelschappen geeft ons festival elk jaar z’n eigen unieke sfeer. Aan deze 25 jaar knopen we dan ook graag nog heel wat jaren vast. Mijn grote wens is dat we het festival in de komende jaren kunnen blijven organiseren, bij voorkeur zoals we dat nu doen. We regelen zoveel mogelijk zelf en geven nooit meer geld uit dan we met zekerheid beschikbaar hebben, maar financiële ondersteuning is wel nodig. Niet alleen van de gemeente en andere trouwe en nieuwe sponsors, maar eigenlijk van iedereen die ons festival een warm hart toedraagt", aldus Kamp.

Aldert Kamp vervolgt: "Mede daarom liepen vrijwilligers dit jaar rond met een collectebus, maar iedere liefhebber nodigen we hierbij van harte uit om vriend van ons festival worden. Op onze website staat daarvoor een speciaal aanmeldformulier. Elke donatie wordt zeer gewaardeerd!”

Op www.straattheaterdrv.nl zijn ook de foto’s te vinden van de festivaleditie van dit jaar.

Het 26ste Straattheaterfestival De Ronde Venen wordt gehouden op zaterdag 16 juni 2018.

Foto's: Richard van der Spoel


Trefwoorden: dorpsstraat mijdrecht de passage mijdrecht raadhuisplein mijdrecht straattheaterfestival ronde venen 2017 koopcentrum mijdrecht mijdrecht ronde venen rtv ronde venen maarten divendal
Geplaatst

maandag 19 juni 2017 | 02.51 uur

Laatst gewijzigd

maandag 19 juni 2017 | 04.04 uur

Auteur

Ferry Mulder