Burgemeester Divendal wil PvdA in nieuw kabinet

Goes/De Ronde Venen - Burgemeester Maarten Divendal wil dat de PvdA gaat meeregeren in het nog te vormen nieuwe kabinet.

In een artikel in de Volkskrant van afgelopen maandag pleit hij voor een pragmatische formatie, mét deelname van de PvdA: een akkoord op hoofdlijnen, de mogelijkheid van wisselende meerderheden in de Kamer en de ruimte voor partijen 'om op onderdelen het verschil te maken'. Hij zegt: 'Stel je eens voor, Diederik Samsom op het ministerie van Duurzaamheid, dat zou de partij toch geweldig veel goed doen?'

Divendal is daarmee een van de tientallen PvdA-burgemeesters die willen dat de partij gaat meeregeren. De burgemeesters troffen elkaar in de wandelgangen van het Jaarcongres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), dat afgelopen week in Goes werd gehouden.

De leiding van de PvdA heeft deelname aan formatieonderhandelingen afgewezen na de enorme verkiezingsnederlaag van 18 maart. De partij heeft nog maar negen Kamerzetels. In de woorden van minister Dijsselbloem: "we zijn vier jaar bezig geweest het land te redden, nu moeten we de partij redden."

Bron: Volkskrant


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen burgemeester divendal vng congres kabinetsformatie
Geplaatst

dinsdag 20 juni 2017 | 01.13 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 20 juni 2017 | 00.23 uur

Auteur

Volkskrant/Jan Tromp/Ferry Mulder


-advertentie-