Montferland - Gedurende het afgelopen weekeinde werden in de Gelderse gemeente Montferland voor een groot aantal fietsdisciplines de Nederlandse Kampioenschappen verreden. Aan deze kampioenschappen deed een groot aantal leden van UWTC uit Uithoorn mee.

Bij de junior-dames mocht UWTC trainingslid Lorena Wiebes uit Mijdrecht haar NK titel verdedigen. Lang leek het erop dat dit ging lukken, want het peloton bleef bij elkaar en Lorena is bijna onverslaanbaar in de sprint. Maar in de laatste ronde wisten toch twee dames te ontsnappen en weg te blijven. Lorena sprintte na 82 km's naar de 3e plaats.

 

Op zondag moschten de handbikers strijden om de titels. Tim de Vries uit Vinkeveen reed daarbij knap naar de winst in de H5 klasse en hij mag zich een jaar Nederlands Kampioen noemen!

Aanstaande woensdag wordt in Montferland gestreden om de NK titels bij het tijdrijden. Voor UWTC zullen o.a. Lorena Wiebes en Tim de Vries aan de start komen.


Trefwoorden: wielrennen nederlandse kampioenschappen tim de vries lorena wiebes mijdrecht vinkeveen ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

dinsdag 20 juni 2017 | 01.56 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 20 juni 2017 | 03.28 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-