Gemeenteraad wil verder met burgemeester Divendal

De Ronde Venen - De gemeenteraad van De Ronde Venen wil verder met burgemeester Maarten Divendal. Dat is de uitkomst van de gemeenteraadsvergadering van donderdag 6 juli, die speciaal hiervoor werd uitgeschreven.

De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad, bestaande uit alle fractievoorzitters in de raad, adviseerde de gemeenteraad, op basis van de vele gesprekken die de commissie had gevoerd, een aanbeveling voor herbenoeming te doen bij de Commissaris van de Koning (CvdK).

De CvdK adviseert de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de aanbeveling van de gemeenteraad. De minister beslist en draagt de burgemeester voor herbenoeming voor bij de Koning.

De officiële herbenoeming van burgemeester Divendal vindt medio komende november plaats door de CvdK in een gemeenteraadsvergadering.

Komende week herhalen wij het programma 'Rendeze Vous met burgemeester Divendal', waarin wij de burgemeester uitgebreid interviewen. 


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen burgemeester divendal herbenoeming burgemeester gemeenteraad ronde venen commissaris koning
Geplaatst

donderdag 06 juli 2017 | 21.16 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 06 juli 2017 | 21.12 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-