Dylan Groenewegen dicht zich nog twee winstkansen in Tour toe

Frankrijk/Abcoude - Dylan Groenewegen dicht zich nog twee kansen op winst toe in de laatste week van de Tour de France. Dat zei de inwoner van Abcoude in een interview met de NOS.

Vandaag, dinsdag 18 juli, is er een lastige start, maar een vlakke finale, en de sprinter van LottoNL-Jumbo kan natuurlijk ook nog knallen in de slotetappe aanstaande zondag op de Champs-Elysées in Parijs. Traditiegetrouw is dit een sprintersbal. "Ik heb nog wel redelijke benen, ben nog redelijk fris en hoop dat er morgen al een kans komt", zei Groenewegen op de rustdag tegen de NOS.

"Ik weet zeker dat ze hard beginnen bergop. Dan is het even kijken of we dat kunnen rechtzetten. Ik wil graag nog eens de strijd met Marcel Kittel aangaan. Hij is beter dan ooit, maar ook hij kan een keer een foutje maken", hoopt Groenewegen, die weet dat er in Parijs vrijwel zeker een massasprint wacht. "Maar ik moet natuurlijk eerst Parijs zien te halen. Ik ben in ieder geval nog niet in de problemen geweest. Misschien komt dat nog, maar ik hoop het niet. Ik weet in ieder geval dat ik ten opzichte van vorig jaar meer power over heb voor in de sprint."


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen abcoude wielrennen sprint dylan groenewegen marcel kittel
Geplaatst

dinsdag 18 juli 2017 | 02.21 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 18 juli 2017 | 03.30 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-