Fietser 'te gast' in voetgangersgebied centrum Mijdrecht

Mijdrecht - De gemeente en winkeliers in het centrum van Mijdrecht, willen de verkeerssituatie voor voetgangers en fietsers in het Mijdrechtse centrum duidelijker maken. Fietsers en voetgangers zitten elkaar nu soms in de weg. Soms maken fietsers gebruik van plekken waar alleen voetgangers mogen komen, terwijl voetgangers soms wandelen over het doorgaande pad dat voor fietsers is bedoeld.

Daarom geldt vanaf 15 augustus dat het centrum van Mijdrecht voetgangersgebied is, waar de fiets te gast is. Dit is een proef van drie maanden. Het Mijdrechtse centrum is het deel tussen Bozenhoven en de Kerkvaart.

De proef is bedoeld om te kijken of een voetgangerszone waar fietsers te gast zijn, tot een duidelijker en veiliger gebruik van het centrum leidt. Nu mag in sommige delen van het centrum niet gefietst worden, of alleen na bepaalde tijden. Daarnaast ligt er een doorgaand fietspad door het centrum waarop wordt gewandeld. De situatie voor voetgangers en fietsers is onduidelijk en dat leidt soms tot conflicten. 

Met het uitgangspunt dat fietsers te gast zijn in een voetgangersgebied, ontstaat een duidelijker en veiliger situatie. Hiermee wordt het voor fietsers en voetgangers ook aantrekkelijker van het centrum gebruik te maken.

De fietsers wordt vanaf 15 augustus nadrukkelijk verzocht rekening te houden met de voetganger. In andere centra zijn hier goede ervaringen mee opgedaan. Gemeente, politie en winkeliers willen met deze proef beter beeld krijgen van de gevolgen voor fietsers en voetgangers. Op basis van de ervaringen van politie, winkeliers en winkelend publiek wordt besloten of de voetgangerszone definitief wordt ingevoerd.


Trefwoorden: voetgangersgebied mijdrecht fietser te gast koopcentrum mijdrecht centrum mijdrecht mijdrecht ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

donderdag 20 juli 2017 | 01.07 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 20 juli 2017 | 00.39 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-