A2 zeker tot na ochtendspits donderdag afgesloten

Regio - Rijkswaterstaat kan nog geen prognose geven over wanneer de A2 richting Ansterdam tussen de knooppunten Holendrecht en Amstel weer open gaat. Dat meldt Rjkswaterstaat woensdagavond op haar website. De verwachting is dat de afsluiting tot zeker na de ochtendspits van donderdag 27 juli gaat duren.

Rijkswaterstaat zegt dat de A2 richting Amsterdam uit veiligheidsoverwegingen voorlopig dicht blijft tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Amstel.

Weggebruikers worden geadviseerd voor vertrek de actuele verkeersinformatie te volgen, rekening te houden met vertraging en de berichtgeving via Twitter en de website van Rijkswaterstaat in de gaten te houden. Rijkswaterstaat werkt aan het verhelpen van de problemen en informeert de weggebruikers zodra de weg weer open gaat. 

Afgelopen woensdagochtend verzakte de grond onder de weg toen derden daar boorwerkzaamheden verrichtten voor een nieuwe warmtetransportleiding. Door de verzakking ontstonden enkele kleine scheuren in de weg. Daardoor vloeide boorspoeling omhoog op het wegdek. Boorspoeling is een mengsel van onder meer zand, water en cement.

In verband met de overlast en gelet op de verkeersveiligheid werd de weg daar afgesloten. Er ontstond woensdagochtend korte tijd file, maar door de vakantie bleef die beperkt tot maximaal 5 km. 

De boorspoeling is inmiddels weggepompt. De boringen worden gecontroleerd afgerond, anders blijft de grond instabiel. Daarna wordt beslist of en hoe de grond gestabiliseerd moet worden, voordat een spoedreparatie aan- en schoonmaak van het wegdek plaats kan vinden.

Verkeer richting Ring Zuid wordt geadviseerd de borden ‘Schiphol’ (A9, A10) te volgen. Verkeer richting Ring Oost kunnen de borden ‘Amersfoort’ (A9, A1, A10) volgen.


Trefwoorden: ochtendspits knooppunt amstel knooppunt holendrecht a2 afgesloten rijkswaterstaat vinkeveen abcoude ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

donderdag 27 juli 2017 | 00.52 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 27 juli 2017 | 02.54 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-