Ronde van Uithoorn zondag 3 september

Uithoorn - Op zondag 3 september a.s. organiseert UWTC de Ronde van Uithoorn, schrijft de wielervereniging in een persbericht.

Dit jaar niet in het dorp, maar op het UWTC-clubparcours rondom sportpark Randhoorn. UWTC investeert momenteel flink in de bouw van een clubhuis, in een bmxbaan en in een uitdagend cyclocrossparcours bij sportpark Randhoorn. De vele veiligheidseisen, huur van dranghekken etc, maken het kostenplaatje voor de Ronde in het dorp erg hoog. UWTC hoopt dat de Ronde volgend jaar weer in het dorp zelf kan worden georganiseerd.

UWTC meldt dat er bij voorinschrijving inmiddels mooie deelnemersvelden voor de nieuwelingen en amateurs/sportklasse zijn. Op de dag van de Ronde zelf kan worden ingeschreven door de veteranen 50+/60+ en 68+. 

Het programma van de Ronde van Uithoorn luidt als volgt:

10:30 uur: 60+/68+ Theo Oudshoorn memorial (De familie Oudshoorn zal weer
aanwezig zijn om de Theo Oudshoorn memorial prijs uit te reiken)
12:00 uur: 50+
13:30 uur: nieuwelingen
15:00 uur: amateurs/sportklasse

Bij de veteranen 50+/60+/68+ gaan weer veel UWTC-favorieten van start, zoals Guus
Zantingh en Leen Blom. John Tromp is na een lange blessure weer op de weg terug en wist onlangs ook een mooie klassering te rijden. Maar ongetwijfeld zullen ook Ben de Bruin, Nico Fokker, Marcel Versteeg en Rene Oudshoorn van start gaan.

Bij de nieuwelingen is er een enorm sterk startveld. De UWTC-nieuwelingen Ian van den  Berg, Sven Buskermolen en Danny Plasmeijer zullen zich waarschijnlijk niet kunnen mengen
in de strijd om de podiumplaatsen.

De verwachting is dat regiorenners Owen Geleijn uit Rijsenhout en Enzo Leijnse uit Amstelveen de grootste kans maken op de overwinning.

Maar ook de amateurs/sportklasse kent een groot en sterk deelnemersveld. De UWTC-leden Bas de Bruin, Tommy Oude Elferink, Bart de Veer, Niels Ruijter en Vincent Derogee zullen zich ongetwijfeld voor in de strijd laten zien. Maar ook hier zijn vele sterke regiorenners in het veld: Edwin de Graaff, Koen de Best, Henk de Jong.

De toegang tot de Ronde van Uithoorn is gratis.


Trefwoorden: theo oudshoorn memorial sportpark randhoorn uithoorn uithoorn ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

maandag 28 augustus 2017 | 12.58 uur

Laatst gewijzigd

maandag 28 augustus 2017 | 15.04 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-