Pietermaritzburg (Z-A)/Vinkeveen/Vrouwenakker - Tim de Vries uit Vinkeveen en Jetze Plat uit Vrouwenakker (gemeente Nieuwkoop) hebben tijdens de WK para-cycling Pietermaritzburg (ZA) driemaal goud en eenmaal zilver gewonnen. Jetze Plat won tweemaal goud, terwijl Tim de Vries eenmaal goud en eenmaal zilver won.

Donderdag 31 augustus deden Tim de Vries (H5) en Jetze Plat (H4) mee aan de tijdrit. Tim klokte gedurende de 23.3 km lange wedstrijd continue de snelste tussentijd, maar op de streep kwam hij 2.63 seconde tekort op de Italiaan Zanardi. Zo dicht bij de titel, maar Tim kon met opgeheven hoofd het podium betreden om de zilveren medaille met gouden
randje in ontvangst te nemen. 

Jetze Plat was vervolgens in de H4-klasse net zo ongenaakbaar als hij eerder dit jaar in de wereldbeker was. Met een kleine 2 minuten voorsprong won hij de WK titel. Jetze Plat was zelf bijzonder tevreden over zijn eerste optreden op dit WK. "Ik voel me bijzonder trots hier met het goud en de regenboogtrui deze dag te besluiten. Meest trots ben ik nog op de sterkste tijdrit van mijn leven waarin ik de concurrentie toch wel redelijk aan gort heb gereden".

Zaterdag 2 september reden Tim de Vries en Jetze Plat de wegwedstrijd. Jetze (H4) was in de ochtend al aan de beurt voor zijn wedstrijd over ruim 60 km. Tien rondes moesten er afgelegd worden. Met nog 2 rondes te gaan wist Jetze samen met de Pool Rafal Wilk weg te rijden van de concurrentie. En dat deden ze zo hard dat ze al spoedig een gat van 2 minuten hadden geslagen. In de spannende eindsprint pakte Jetze de winst en hiermee was zijn dubbel op het WK binnen.

Om 15:00 uur mocht Tim zich opstellen voor de start van zijn wedstrijd in de H5 klasse. Al vroeg in de wedstrijd was Zanardi's teamgenoot Diego Colombari ontsnapt. Tussen de 5e en 6e ronde kreeg Tim het wel een beetje benauwd of het gat nog gedicht kon worden.

Maar door een goede samenwerking met de Portugees Luis Costa werd Colombari  toch weer teruggehaald. Met zijn zessen gingen ze door. De Amerikaan Delossantos kreeg te maken met een afgelopen ketting en moest de groep laten gaan. In de laatste ronde ging de snelheid nog flink omhoog en toen kon Colombari niet meer volgen.

Zo gingen ze met zijn vieren op de finish af. In de spannende eindsprint wist Tim uit het wiel van de rappe Zanardi te komen en langszij te gaan. Zo won Tim naast zijn zilveren medaille ook een prachtige gouden medaille. De Nederlander Johan Reekers maakte het feest compleet en werd derde.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen vinkeveen tim de vries zuid afrika h5 h4 vrouwenakker jetze plat zanardi
Geplaatst

maandag 04 september 2017 | 12.30 uur

Laatst gewijzigd

maandag 04 september 2017 | 12.07 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-