Seniorenpartij De Ronde Venen wil in gemeenteraad

De Ronde Venen - De Seniorenpartij De Ronde Venen doet volgend jaar maart mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, meldt de nieuwe partij in een persbericht.

De Seniorenpartij De Ronde Venen is een partij voor senioren, die een eigen stem willen hebben in de gemeenteraad. Het is een lokale partij die zich wil inzetten voor de belangen van senioren in De
Ronde Venen, maar die het algemeen belang niet uit het oog verliest.

De partij is afgelopen juli jl. officieel geregistreerd. Iedereen, van welk geloof, welke geaardheid of afkomst kan lid worden van de partij. De doelgroep van de partij is senioren vanaf ongeveer vijfenvijftig jaar, maar iedereen vanaf achttien jaar kan lid worden van de partij.

Het verkiezingsprogramma van de Seniorenpartij De Ronde Venen bevat tien punten, waarvan de belangrijkste zijn: 

- Een weloverwogen seniorenbeleid uitgevoerd door een wethouder die speciaal met dit beleid wordt belast.
- Meer en betere huisvesting voor senioren. Meer appartementen, zowel koop, als huur, zodat meer doorstroming ontstaat, waardoor woningen vrijkomen voor starters.
- Armoedebestrijding onder senioren. Er is een grote groep senioren, die zich financieel heel goed kunnen redden, maar er is ook een grote groep mensen die moeten zien rond te komen van een AOW-uitkering, eventueel aangevuld met een klein pensioen. De partij wil deze groep monitoren en terzijde staan.
- Aandacht voor eenzame ouderen moet hoog op de agenda.
- Eén klantvriendelijk aanspreekpunt voor senioren, waar zij met al hun vragen terechtkunnen.
- De partij staat voor een veilige samenleving, die, als dit noodzakelijk is, gehandhaafd moet worden. Onder veiligheid verstaat de partij ook goed begaanbare trottoirs, afritten en fietspaden.
- In De Ronde Venen moeten oudere werkloze werknemers kansen krijgen om weer aan het arbeidsproces deel te nemen. De partij vindt dat de gemeente, ook als werkgever, hierin een
leidende rol moet hebben.

Het verkiezingsprogramma van de Seniorenpartij De Ronde Venen bestaat uit een tienpuntenprogramma, maar leden van de partij kunnen op diverse punten mede bepalen hoe het programma er uit gaat zien.

De partij zoekt nog mensen die de partij als lid willen ondersteunen en die eventueel interesse hebben om actief in de politiek De Seniorenpartij De Ronde Venen op de kaart te zetten. Het lidmaatschap kost € 25 per jaar en ieder ander gezinslid betaalt € 10.

Leden van de Seniorenpartij De Ronde Venen hebben invloed op het verkiezingsprogramma en op de vaststelling van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Neem voor meer informatie per e-mail contact op via seniorenpartijdrv@ziggo.nl, of telefonisch op telefoonnummer 06 43 86 08 94. Ook is informatie te vinden op de Facebookpagina van de partij.

Op de foto: Aad van der Wilt, voorzitter; Marja Becker, partijleider


Trefwoorden: gemeenteraadsverkiezingen 2018 gemeenteraad ronde venen ronde venen rtv ronde venen aat van der wilt marja borst
Geplaatst

woensdag 13 september 2017 | 01.59 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 13 september 2017 | 01.30 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-