Drie vermiste kinderen teruggevonden met Burgernet

De Ronde Venen- Burgernet heeft weer aangetoond dat het echt werkt. Zaterdag 19 augustus vond een Burgernetdeelnemer uit Mijdrecht drie vermiste jongetjes terug.

In dit bijzondere verhaal waren drie jongetjes aan het varen met een rubberboot. De jongens raakten vermoeid en legden vervolgens bij een woning aan. De eigenaresse van de woning gaf hen iets te drinken en maakte een foto van deze aandoenlijke aanblik in haar gemeente. Ze plaatste de foto op Facebook.

Dat de jongens ondertussen als vermist waren opgegeven, wisten zowel de jongens als de
eigenaresse niet. Verontruste ouders wisten namelijk al twee uur niet waar de jongens zich bevonden. De politie liet daarop een oproep via Burgernet uitgaan.

Een Facebookvriendin van de eigenaresse, ook lid van Burgernet, zag het bericht en waarschuwde de politie. De jongens werden daarna weer veilig thuisgebracht.

Deze bijzondere actie en de adequate reactie van de Burgernetdeelneemster waren voor burgemeester Divendal aanleiding een bloemetje langs te brengen. “De Ronde Venen maakt sinds 2008 gebruik van Burgernet. De afgelopen jaren zijn tientallen succesvolle oproepen gedaan en zijn er met behulp van deelnemers onder andere verdachten opgepakt en vermisten gevonden" vertelt Divendal.

"Inmiddels zijn ruim 6.400 inwoners van de gemeente aangesloten bij Burgernet', vervolgt de burgemeester. "Dat betekent dat de politie bij elke oproep gebruik kan maken van heel veel extra ogen en oren om uit te kijken naar verdachten of vermisten. De kans dat de betreffende personen daadwerkelijk worden gesignaleerd, neemt daarmee enorm toe. De actie op 19 augustus is daar weer een goed voorbeeld van,” aldus burgemeester Divendal.  

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen politie, gemeente en inwoners. Deelnemers ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek in hun omgeving uit te kijken naar een persoon of voertuig. Deelnemers met informatie kunnen rechtstreeks contact opnemen met de meldkamer.

Burgernet kan voor verschillende situaties worden ingezet, bijvoorbeeld bij diefstal of inbraak, bij doorrijden na een aanrijding, een beroving, of bij vermiste personen.

Aanmelden voor Burgernet kan via de website www.burgernet.nl/aanmelden. Deelnemers dienen minimaal 16 jaar te zijn. Het is mogelijk dat deelnemers zich op verschillende adressen registreren, bijvoorbeeld op het werk- en woonadres.


Trefwoorden: burgemeester divendal burgernet mijdrecht ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

maandag 18 september 2017 | 12.14 uur

Laatst gewijzigd

maandag 18 september 2017 | 11.35 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-