Gelukt! Mijdrecht op bewegwijzering van A2!

De Ronde Venen - Het is gelukt! Na een jarenlange lobby, staat Mijdrecht nu eindelijk op de bewegwijzering van de A2, meldt de gemeente De Ronde Venen in een persbericht.

Sinds eind vorige week staat Mijdrecht op de bewegwijzeringsborden van de A2. In het recente
verleden stonden alleen Vinkeveen en Hilversum aangegeven bij afrit 4, beter bekend als de 'afrit
Vinkeveen'. Het gaat om de borden op de A2 en op de N201 onderaan de afrit. De gemeente De Ronde Venen wil met de vernieuwde bewegwijzering de bekendheid en bereikbaarheid van Mijdrecht vergroten.

Wethouder Alberta Schuurs is erg blij met deze toevoeging: “Vinkeveen stond natuurlijk al op de bewegwijzering van de A2, maar het was vreemd dat er geen verwijzing was naar Mijdrecht, een grote kern, met veel bedrijven. We hebben Rijkswaterstaat en de provincie Utrecht weten te overtuigen van het belang van de bewegwijzering.”

CDA-fractievoorzitter Rein Kroon is de initiatiefnemer van de bewegwijzering: “Twee jaar geleden kreeg ik van diverse bedrijven van het bedrijventerrein signalen dat Mijdrecht voor hun bezoekers slecht vindbaar was. Ik heb daarom toen het voorstel gedaan om Mijdrecht op de borden van de A2 te krijgen. Het college heeft mijn initiatief goed opgepakt.”

Naast een verbetering van de bereikbaarheid zorgt de bewegwijzering van Mijdrecht op de A2 voor een grotere naamsbekendheid en betere bereikbaarheid. Wethouder Schuurs: “Dagelijks rijden 200.000 auto’s over de A2. Die weten nu waar Mijdrecht ligt. Het budget dat de gemeente hiervoor heeft vrijgemaakt is een investering in de bekendheid en bereikbaarheid van Mijdrecht.”

Foto: Wethouder Alberta Schuurs en raadslid Rein Kroon bij een van de nieuwe borden op de A2


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen mijdrecht vinkeveen a2 rijkswaterstaat provincie utrecht bewegwijzering a2 afrit 4 a2
Geplaatst

maandag 25 september 2017 | 16.54 uur

Laatst gewijzigd

maandag 25 september 2017 | 16.21 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-