Langs de Vecht tijdens eerste IVN-winterwandeling

De Ronde Venen - Op zaterdag, 21 oktober organiseert IVN De Ronde Venen & Uithoorn de eerste van een reeks van zes winterwandelingen.

De wandeling start in Vreeland en al lopend langs de Vecht richting Loenen, komen de wandelaars vele historische plaatsen tegen. De wandeling is rijk aan cultuur, maar ook valt er te genieten van prachtige natuur. Buitenplaatsen met schitterende tuinen, diverse molens en ook is industrieel erfgoed aanwezig langs de route.

De Vecht wordt niet uit het oog verloren. Langs deze rivier zijn oeverlandjes te vinden, waarop ook in dit jaargetijde nog een bijzondere flora te zien is.

De wandeling is ongeveer 9 km lang.

Verzamelen is op 21 oktober om 09:30 uur bij de begraafplaats in Wilnis aan de J. Enschedeweg. Vandaar wordt met zo min mogelijk auto's vertrokken naar het startpunt in Vreeland. Het einde van de wandeling is om ongeveer 12:30 uur gepland.

Tips voor onderweg: trek wandelschoenen aan en neem ook iets warms te drinken mee voor de korte ‘koffiestop’.

Aanmelden voor de wandeling is niet nodig. Wilt u liever meteen bij het startpunt beginnen, neem dan telefonisch contact op met Hans Tuinenburg op telefoonnummer 06 18 08 23 28.

Kijk voor meer informatie over IVN op www.ivn.nl/afdeling/de-ronde-venen-uithoorn.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen wilnis ivn ronde venen uithoorn ivn winterwandeling vreeland vecht
Geplaatst

maandag 16 oktober 2017 | 02.27 uur

Laatst gewijzigd

maandag 16 oktober 2017 | 01.47 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-