Vanaf 10 december wijzigt dienstregeling Syntus Utrecht

De Ronde Venen - Zoals al eerder is gemeld, gaat op zondag 10 december de nieuwe dienstregeling van Syntus Utrecht in voor het openbaar vervoer in de provincie Utrecht, waaronder De Ronde Venen.

In een persbericht erkent Syntus dat de start vorig jaar niet geheel vlekkeloos was. Momenteel ziet de vervoermaatschappij echter dat het OV in de provincie Utrecht in rustiger vaarwater is beland.

Per 10 december is de dienstregeling op een groot aantal lijnen geoptimaliseerd en zijn de rijtijden verbeterd, meldt Syntus in het zelfde persbericht. Deze nieuwe dienstregeling is tot stand gekomen op basis van analyses van de huidige dienstregeling, samen met de betrokken partijen provincie, gemeenten en ROCOV, én tips en feedback van reizigers en chauffeurs. Dit alles, schrijft Syntus, 'met als doel een logische reis voor de reizigers'.

Voor de gemeente De Ronde Venen heeft Syntus een aantal wijzigingen ingevoerd.

Ringlijn M1 die nu dagelijks ieder kwartier een ronde door Mijdrecht maakt, gaat i.v.m. de lage bezetting op werkdagen, om het halfuur haar ronde rijden. In het weekeinde rijdt Ringlijn M1 niet.
Syntus voert een Ringlijn M2 in, die eveneens op werkdagen om het halfuur gaat rijden. Deze nieuwe lijn verbindt de centrumhalte in Mijdrecht met het bedrijventerrein Mijdrecht én met de nieuwe wijk De Maricken in Wilnis.

De vertrektijden van lijn 121 Mijdrecht - Hilversum, verschuiven op maandag tot en met vrijdag zodanig, dat ze aansluiten bij de aanvangstijden van de scholen in Hilversum, en tegelijkertijd goed aansluiten op de Intercity’s op het station. De extra scholierenrit is dan niet meer nodig. Om een aantrekkelijke verbinding te bieden voor forensen, studenten en scholieren, wordt ’s morgens iets eerder gereden en ’s avonds iets later. Dat resulteert in één extra rit per werkdag per richting. 

In Mijdrecht wordt het eindpunt van lijn 121 de halte Centrum aan de Rondweg. Tegelijkertijd wordt de rijtijd waar nodig aangevuld, zodat de bussen op tijd op de eindbestemming arriveren.

De grootste wijziging op lijn 123 Mijdrecht - Woerden, is de aansluiting in Woerden. Deze wordt verder verbeterd, op basis van de vertrektijden van NS in 2018. ’s Morgens sluit de bus het best aan op de trein naar Rotterdam (met overstap in Gouda: Den Haag) en ’s middags in de andere richting. Nadeel van deze wijziging is dat overstappen richting Leiden iets langer duurt, maar tegelijkertijd kan men vanuit Mijdrecht ook direct richting Schiphol en Leiden. 

Ook het eindpunt van lijn 123 in Mijdrecht wordt verplaatst naar de halte Centrum.

Op lijn 126 Mijdrecht - Amsterdam Zuidoost, zijn met name de rijtijden in de spits gewijzigd. Daarnaast wijzigt de route op de snelweg: de bus gaat één afrit eerder de snelweg af, om niet de A9 op te hoeven rijden. Qua haltes maakt dit geen verschil, schrijft Syntus.

De rijtijden van lijn 130 Uithoorn - Breukelen, zijn aangepast aan de drukte in de spits op de N201 en de A2. Het realiseren van vluchtstrookgebruik kan ervoor zorgen dat volgend jaar minder of op z’n minst niet méér rijtijd noodzakelijk is, nu de A2 weer steeds vaker en langer vaststaat.

Syntus gaat er voor zorgen dat buschauffeurs met ingang van de nieuwe dienstregeling op veel momenten en op veel lijnen meer tijd krijgen om hun rit te rijden. Volgens Syntus heeft dat direct effect op de betrouwbaarheid van haar dienstverlening. 

Syntus verzorgt het busvervoer in de provincie Utrecht in opdracht van de provincie Utrecht. De nieuwe folders en lijnennetkaarten zijn beschikbaar op de website van Syntus. Ook zijn de lijnen en de dienstregeling via een interactieve reisplanner en lijnenapplicatie te bekijken. Hiermee krijgen reizigers een visueel begrijpelijk en actueel overzicht van hun reismogelijkheden.

Daarnaast worden reizigers geattendeerd op de nieuwe dienstregeling via de beeldschermen in de bussen, via social media en via de dynamische borden bij diverse haltes.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen provincie utrecht ov concessie utrecht
Geplaatst

maandag 20 november 2017 | 13.50 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 21 november 2017 | 00.45 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-