Utrechts Landschap vraagt input voor nieuwe beleidsplan

Utrecht - Stichting Het Utrechts Landschap roept haar achterban en relaties op input te leveren voor het nog te ontwikkelen Beleidsplan 2018-2023. De stichting werkt momenteel aan een nieuw Beleidsplan, omdat het huidige beleidsplan eind 2017 afliep. Het nieuwe plan zal naar verwachting in mei van dit jaar klaar zijn.

Directeur-Rentmeester Saskia van Dockum: ‘Wij vragen onze vrijwilligers, Beschermers, Bedrijfsvrienden en relaties een enquête in te vullen, zodat wij het beleidsplan voor de komende vijf jaar kunnen aanscherpen. We vinden het belangrijk naar onze achterban te luisteren en te horen wat zij belangrijk vinden op het gebied van natuur en erfgoed in onze provincie.’

In totaal ontvangen zo'n 5.000 mensen een e-mail met het verzoek een online enquête in te vullen. De vragen daarin gaan over het beschermen, beheren en ontwikkelen van natuur en erfgoed. Ook worden onderwerpen behandeld als duurzaamheid en de steun van de Utrechtse samenleving.

Utrechts Landschap is dé beschermer van natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. Zij is in 1927 opgericht. Utrechts Landschap heeft momenteel 600 vrijwilligers, 24.500 Beschermers en 62 Bedrijfsvrienden.

Natuur en erfgoed is letterlijk dichtbij Utrechters. Utrechts Landschap koopt natuurgebieden aan, ontwikkelt ze als het nodig is, maar vooral: beheert natuur voor de eeuwigheid. Die prachtige natuurgebieden zijn stuk voor stuk toegankelijk voor alle inwoners van de provincie Utrecht en voor hen die buiten Utrecht wonen. Daarnaast heeft Utrechts Landschap belangrijk monumentaal erfgoed onder haar hoede: meerdere landgoederen met opstallen, 23 molens en Kasteel Loenersloot.

Foto: Renk Ruiter


Trefwoorden: beleidsplan 2018 2023 utrechts landschap utrechts landschap provincie utrecht ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

dinsdag 23 januari 2018 | 01.55 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 23 januari 2018 | 01.09 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-