Mysterieus geluid teistert inwoners Amstelhoek

Amstelhoek - Een mysterieus geluid houdt de inwoners van Amstelhoek al enige tijd bezig, schrijft BlikopNieuws op haar website.

Inwoners van het dorpje de Amstelhoek in de Gemeente De Ronde Venen gaan namelijk al geruime tijd gebukt onder een vreemd hard geluid. 

Het onbekende geluid doemde ongeveer een jaar geleden op en was toen slechts enkele keren per maand kort waarneembaar. Nadien is het geluid toegenomen tot soms wel vier keer per week. Het is onder de dorpelingen dan ook het gesprek, maar het wat en waar van het geluid kent niemand. Gekscherend wordt al gesproken over ''Raad het Geluid''.

Inwoner Van den Berg vertelt: ''Het geluid is luid en klinkt alsof stoom onder hoge kracht uit een pijp wordt gedrukt, waardoor een hoge fluittoon ontstaat. Inmiddels zijn wij inwoners ons aan het groeperen om het geluid te kunnen traceren als het opdoemt. Een lastige bijkomstigheid is dat het nooit op een vast tijdstip is en dat het vaak korter is dan vijf minuten.''

Ook de gemeente en de omgevingsdienst zijn op de hoogte, denken mee en geven suggesties, maar meer dan dat kunnen zij op dit moment ook niet betekenen voor de bewoners.

Inmiddels hebben enkele inwoners omringende kleine bedrijven al kunnen controleren ten tijde van het geluid. Zij zijn vooralsnog 'onschuldig'. Van den Berg en enkele andere inwoners hebben hun 'aanvalsplan' klaarliggen mocht het geluid weer over hun wijk galmen. 

Bron: blikopnieuws.nl


Trefwoorden: omgevingsdienst regio utrecht mysterieus geluid amstelhoek ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

maandag 29 januari 2018 | 01.52 uur

Laatst gewijzigd

maandag 29 januari 2018 | 01.02 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-