Mini Matthäus Passion in Dorpskerk Baambrugge

Baambrugge - Op zaterdag 24 februari a.s. wordt vanaf 20:00 uur voor de eerste keer in Baambrugge de Mini Matthäus uitgevoerd, Bach's Matthäus Passion in een intieme versie van anderhalf uur. Het is weliswaar een Mini Matthäus, maar het wordt uitgevoerd met alle donder, bliksem, tranen en natuurlijk met 'Erbarme dich, mein Gott' en het mooie slotkoor. 

Het is de muziek van het prille voorjaar, de muziek van de passietijd. Even aangrijpende als prachtige muziek, die snel weer overal in het land zal klinken en die nu naar Baambrugge komt. In de Dorpskerk zullen de negen vocalisten van het Mini Matthäusensemble hun eigen solistische versie van Bach's Matthäus Passion laten horen, een sterk verkorte versie van anderhalf uur. Daarin ontbreekt toch geen van de bekende delen en ligt de nadruk op de harmonie tussen de stemmen en het aangrijpende verhaal dat dichterbij komt dan ooit.

Het Mini Matthäusensemble is 6 jaar geleden opgericht om de Matthäus Passion op meer plaatsen te laten klinken dan op de gebruikelijke grote concertpodia en in kerken. Het ensemble zong al in volle dorpscafés, kleine theaters en kerkjes.

De gestripte, 9-stemmige Mini Matthäus is voor kenners en liefhebbers, voor jong en oud en ook voor iedereen die niet zo lang wil zitten of die voor een vriendelijke prijs wel eens kennis wil maken met Bach's meesterwerk. Er is een informatief programmaboekje. 

Kaarten kosten € 15 en zijn verkrijgbaar bij de Troefmarkt in Baambrugge of via www.minimatthaus.nl.


Trefwoorden: mini matthus matthus passion dorpskerk baambrugge baambrugge ronde venen rtv ronde venen bach
Geplaatst

maandag 29 januari 2018 | 15.20 uur

Laatst gewijzigd

maandag 29 januari 2018 | 14.43 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-