D66: 'einde aan discussie over zwembad Abcoude voor verkiezingen'

Abcoude - D66 De Ronde Venen roept het college van B&W op zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, een einde te maken aan de discussie over het Sportgebouw Abcoude, schrijft de partij in een persbericht.

“De inwoners en de initiatiefnemers van het Sportgebouw Abcoude, waar ook de plannen voor het zwembad onder vallen, hebben in ieder een geval een groot doorzettingsvermogen” zo begint D66-raadslid Eelco Doorn.

Hoewel de gemeenteraad van De Ronde Venen september vorig jaar, voor dit Burgerinitiatief heeft gestemd en de initiatiefnemers voortvarend aan het werk zijn gegaan, blijken er voor het college van B&W ineens nog een paar hobbels te gaan.

D66 maakt zich al jaren sterk voor een zwembad gecombineerd met een sportgebouw in Abcoude, en zij vindt het dan ook de hoogste tijd, dat het college nu de plannen doorzet. “Er wonen zoveel jonge gezinnen in Abcoude, terwijl ook de minder jonge inwoner graag een baantje trekt”, argumenteert Doorn, “en de plannen die het Burgerinitiatief heeft ontwikkeld worden breed gedragen onder de bevolking”.

D66 roept het college dan ook op nu spijkers met koppen te slaan en vertrouwen te tonen in haar inwoners en in het Abcouder burgerinitiatief. D66 vindt dat het tijd wordt het besluit van de raad te honoreren en door te zetten voor de verkiezingen.

“Geef helderheid. Voor nu en voor straks,” besluit Doorn zijn betoog.


advertentie